Ziare.com

Anunt de la Fisc: Un nou formular si o noua procedura de inregistrare in scopuri de TVA

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 14:13

   

Anunt de la Fisc: Un nou formular si o noua procedura de inregistrare in scopuri de TVA
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) modifica ordinul pentru aprobarea procedurii de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata si va publica un nou formular de decizie, avand in vedere intrarea in vigoare a noii legislatii fiscale la inceputul acestui an.

"Mentionam ca este necesara elaborarea unui nou ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea 'Procedurii de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit prevederilor art.316 alin. (1) lit.a) sau c) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare' si a unui nou formular de decizie de inregistrare", se arata intr-un comunicat al ANAF.

10 saptamani de foc pentru centrele engros: Rezultatele verificarilor ANAF in operatiunea "Cristal"

Institutia aminteste faptul ca, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.22 din data de 13 ianuarie 2016, au fost publicate Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, potrivit carora inregistrarea in scopuri de TVA este valabila incepand cu data comunicarii deciziei de aprobare a procedurii.

Operatiunea "Cristal" derulata de ANAF: Amenzi de 25 de milioane de lei, lovitura pentru Dragonul Rosu

In plus, incepand cu data de 1 ianuarie 2016 au intrat in vigoare Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, acte normative prin care s-au adus atat modificari de forma vechilor coduri, cat si modificari de fond unor dispozitii legale.

Din ianuarie, ANAF si Inspectia Muncii merg in control la firmele suspectate de munca la gri

"Astfel, renumerotarea articolelor din Codul fiscal si Codul de procedura fiscala si modificarea dispozitiilor legale privind termenul de contestare a actelor administrative fiscale impun adaptarea procedurii de inregistrare in scopuri de TVA a persoanelor impozabile care solicita inregistrarea inainte de realizarea de operatiuni din sfera TVA sau a celor care opteaza pentru inregistrarea in scopuri de TVA, chiar daca cifra de afaceri realizata in cursul unui an calendaristic este inferioara plafonului de scutire", se mai arata in comunicatul ANAF.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3827 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor