Apocalipsa dupa ANAF

Luni, 11 Martie 2019, ora 22:27
23285 citiri
Apocalipsa dupa ANAF
Foto: Facebook/Agentia Nationala de Administrare Fiscala

Sistemul informatizat al ANAF a ajuns in punctul in care nimic din ceea ce presupune relatia electronica cu Fiscul pare ca nu mai functioneaza. Asta in ciuda faptului ca, de zeci de ani, statul roman cheltuie zeci de milioane de euro pe informatizare.

Schimbarile haotice de legislatie par deja o problema minora in comparatie cu eforturile pe care le ridica obtinerea unei hartii de la ANAF necesara unei firme in activitatile curente.

Suspectul de serviciu al Finantelor: Yahoo

In momentul in care cineva se inscrie ca utilizator al interfetei ANAF, in mod normal primeste pe mail informari ale Fiscului - notificari, comunicari, executari, in principiu tot ce altadata o firma primea prin posta de la Fisc. Problema pe care o reclama utilizatorii este ca nu mai pot accesa informatia trimisa pe mail.

Fiscul recunaaste la randul sau problema de comunicare, dar pune totul pe seama serverelor de mail ale Yahoo.

Specialisti in IT afirma insa ca, daca justificarea Finantelor este reala, atunci situatia este imputabila tot fiscului roman, din cauza ca doar doua pot fi motivele pentru care mailurile trimise de la o adresa IP nu ajung la destinatar:

  • fie respectivul IP este inregistrat ca spammer intr-un "blacklist" la Yahoo (adica de la respectiva adresa se trimit catre un destinatar multe mailuri intr-un interval scurt de timp - situatie mai putin probabila, nu insa imposibila)
  • fie atasamentele continute de mail nu sunt conforme cu regulile Yahoo

Citeste mai multe despre Luni, 11.03.19: Apocalipsa dupa ANAF pe Curs de guvernare

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...