Blejnar: Finantele publice vor fi restructurate

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 17:29
2430 citiri
Blejnar: Finantele publice vor fi restructurate
Foto: Realitatea TV

Seful ANAF, Sorin Blejnar, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa tinuta impreuna cu ministrul de Finante, ca in perioada urmatoare va avea loc restructurarea ANAF si a institutiilor subordonate.

Blejnar a precizat ca acordarea stimulentelor pentru angajatii din finantele publice va fi corecta si se va face pe indicatori de performanta pentru personalul implicat in realizarea tintelor bugetare din punct de vedere al colectarii si al combaterii fraudelor fiscale.

"Va trebui sa ne repozitionam in relatia cu contribuabilii", a mai subliniat Blejnar, explicand ca asta inseamna restructurarea ANAF si a institutiilor subordonate, Garda Financiara si Directiile de Finante Publice.

Astfel, in perioada imediat urmatoare unele administratii fiscale vor fi desfiintate, in conditiile in care sunt nu mai putin de 424 la nivelul intregii tari, pe criterii "mai mult sau mai putin ilare", unele cu eficienta zero.

Sorin Blejnar a subliniat insa ca oamenii nu trebuie sa se teama ca vor fi dati afara, ei vor fi "directionati spre zonele de evaziune fiscala".

De asemenea, Garzii Financiare i se vor conferi atributii suplimentare privind efectuarea de controale si luarea de decizii de executare silita.

"Intr-o singura structura vom incerca sa unificam controlul, sa nu mai facem controale paralele", a mai anuntat seful ANAF, precizand ca se va face transferul controlului vamal la aceasta institutie rezultata din unificarea institutiilor publice de control.

Blejnar a mai anuntat ca va fi regandit si sistemul de colectare a impozitelor si taxelor, urmand sa fie aplicat, cel mai probabil, exemplul Bulgariei, privind externalizarea unei parti din sistemul de incasare a unor debite pentru care statul roman nu are capacitatea de a recupera sume consistente.

In plus, va fi modernizat sistemul informatic, in conformitate cu decizia CSAT de integrare a sistemelor bazelor de date.

Blejnar i-a mai avertizat pe protestatarii de la Ministerul de Finante ca oferta autoritatilor rezultata in urma negocierii cu sindicatele este valabila cu conditia ca ei sa se prezinte vineri la locul de munca, altfel toate discutiile vor fi blocate.

"Interesul lor este sa munceasca, sa castige si sa duca banii acasa, nu sa stea pe holuri si sa politizeze protestul. Avem in vedere inclusiv actionarea in instanta a grevei, pentru ca din acest moement e o greva", a mai punctat acesta.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Sorin Blejnar ANAF, #Blejnar restructurare ANAF, #Blejnar proteste finante , #ANAF
Comentarii
Poza nightmare
nightmare
rank 5
BRAVO !!!!.....luati taurul de coarne ca prea multe sporuri si spaga au paduchii astia de la finante.....se cred cu 20 de clase deasupra tuturor inclusiv finantistii din primarii ....au niste fitze si fuguri in cap de parca ei au dat gaura la macaroana
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5