Bogatii cu datorii la stat, verificati de ANAF

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 15:44
3679 citiri
Bogatii cu datorii la stat, verificati de ANAF

Directia de control a marilor averi din cadrul ANAF va face controale la mai multi oameni de afaceri, despre care se presupune ca nu si-au platit taxele si impozitele.

Potrivit Digi 24, sunt vizati romanii cu averi mai mari de 20 milioane de de euro.

Ei au primit notificari pentru a-si declara veniturile atat din tara, cat si din strainatate, iar unde analiza de risc a ANAF a demonstrat faptul ca ei ar putea detine mai mult patrimoniu decat cel declarat, atunci s-au declansat verificari.

Autoritatile le cerceteaza conturile si tranzactiile bancare, pentru a vedea daca exista neconcordante intre declaratiile fiscale si averile reale.

Intr-o prima etapa, actiunea de verficiare a Fiscului se va face fara o notificare in prealabil.

Potrivit deciziei din decembrie 2010 a Guvernului, persoanele fizice ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50.000 lei sumele declarate vor plati un impozit de 16% aplicat la diferenta dintre cele doua valori.

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a precizat ca au fost selectati pentru verificare 300 de cetateni care au obtinut mari averi.

"Ei au fost selectati in vederea verificarii averii, selectia s-a facut pe baza informatiilor detinute de ANAF si in colaborare cu statele in care detin conturi; criteriile fac parte dintr-o procedura adoptata de catre ANAF cu asistenta Bancii Mondiale si a Trezoreriei americane", a explicat Chitoiu, intr-o conferinta de presa.

Analistul Ionel Blanculescu a comentat aceasta actiune a ANAF.

"Important este ca lucrurile incep sa se miste si demonstreaza ca, in afara maririi unor taxe si impozite, probabil va incepe si o adevarata lupta impotriva evaziunii fiscale. E o actiune inteligenta, care va putea descuraja acest fenomen si va introduce echitate in societatea roamaneasca", a sustinut analistul financiar, la Digi 24.

C.P.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#ANAF controale romani bogati, #control Fisc romani bogati, #control averi romani bogati , #ANAF