Licitatie la Finante: Buton de sonerie, varf de undita si ace, de vanzare

Luni, 14 Februarie 2011, ora 18:16
2200 citiri
Licitatie la Finante: Buton de sonerie, varf de undita si ace, de vanzare
Foto: Arhiva

Statul incearca sa aduca bani la buget din orice sursa posibila, asa ca a inceput sa execute silit pe oricine si sa confiste orice se poate, de la carlige de undita, pana la bureti de vase. Surprinzator este ca, pentru a vinde niste bunuri care de multe ori nici nu depasesc ca valoare un leu, statul organizeaza licitatii.

Un exemplu in acest sens este Directia de Finante din judetul Olt, care organizeaza licitatii pentru obiecte care mai de care mai ciudate. Aici sunt de vanzare, printre altele, 14 bucati de "siguranta lant", la pretul de 0,05 lei per bucata, o bucata "varf de undita", la pretul de 1,2 lei, dar si un buton de sonerie la care licitatia porneste de la 1 leu.

La vanzare mai regasim si 164 de "ace masina de cusut, diferite marimi" la un pret de 0,1 lei pe bucata sau 168 de bucati "bureti vase sarma" cu un pret de 0,2 lei bucata.

In Olt, Ministerul de Finante mai socate la vanzare un teren extravilan, arabil, in comuna Vladila. Pentru 3.900 de metri patrati, licitatia incepe de 0,1 lei.

"Tot ce exista pe portalul Ministerului de Finante este corect si la zi. Si toate bunurile se vand la licitatie, indiferent de natura obiectului. Noi aici la sediu avem si un magazin unde vindem de toate, si produse alimentare, dar si piese de masini mai mici. In privinta terenului de 3.900 de metri patrati nu este o eroare, mai ales daca este extravilan.

Pretul nu poate fi gresit, din simplul motiv ca tot ce se pune pe site este foarte bine verificat, iar cine pune pretul acolo, raspunde", a declarat un functionar al Directiei Financiare Olt, pentru Financiarul.

Daca in unele judete se vinde aproape orice, sunt si judete in care Ministerul de Finante nu executa pe nimeni. Printre acestea se numara judetele Arges, Bihor, Vaslui, Bistrita-Nasaud, Botosani, Calarasi, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramures si Satu Mare.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#licitatie Ministerul de Finante, #bani licitatie, #bunuri licitatie , #ANAF