Cati romani folosesc serviciul online al Fiscului si cate documente au fost descarcate

Luni, 07 Martie 2016, ora 13:53
2509 citiri
Cati romani folosesc serviciul online al Fiscului si cate documente au fost descarcate
Foto: ANAF

Numarul celor care s-au inregistrat in Spatiul Privat Virtual a depasit 40.500 de utilizatori, potrivit bilantului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) realizat in martie 2016.

De asemenea, numarul documentelor solicitate si descarcate prin intermediul acestui serviciu online, altele decat adeverinte de venit si certificate de atestare fiscala, a ajuns la 215.000, informeaza un comunicat remis luni Ziare.com.

Fiscul aduce lamuriri despre Spatiul Privat Virtual: Nu e nicio capcana (Video)

"Serviciul online al ANAF ii ajuta pe contribuabili sa afle mai usor si mai rapid ce obligatii fiscale au de plata si conturile de trezorerie unde le pot achita. Platile se pot face prin virament bancar sau prin ordin de plata, dar si prin serviciile de plati online ale bancilor comerciale. O alternativa este si tiparirea notelor de plata catre trezorerie.

Odata inregistrati in Spatiul Privat Virtual, contribuabilii vor primi confirmarea platii, indiferent de modalitatea in care aceasta a fost facuta", transmit reprezentantii ANAF.

Din Spatiul Privat Virtual se pot descarca deciziile de impunere din 2013 incoace si se poate verifica modul in care au declarat angajatorii contributiile de asigurari sociale.

De asemenea, se pot depune gratuit formularele 200, 220 si 230. In plus, se pot solicita si elibera de catre Ministerul Finantelor Publice sau ANAF documente precum adeverinte de venit electronice si certificate de atestare fiscala. In SPV se gaseste un istoric al fluxului de documente transmise si eliberate de ANAF.

"Serviciul este disponibil in toata tara si se afla intr-o continua dezvoltare si diversificare", incheie reprezentantii Fiscului.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#ANAF Spatiul Privat Virtual, #utilizatori Spatiul Privat Virtual, #numar utilizatori Spatiul Privat Virtual , #ANAF