Ziare.com

ANAF a suplimentat documentele acceptate pentru aprobarea inregistrarii in Spatiul Privat Virtual

Marti, 02 Iunie 2020, ora 15:20

   

ANAF a suplimentat documentele acceptate pentru aprobarea inregistrarii in Spatiul Privat Virtual
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta ca a suplimentat documentele acceptate pentru aprobarea inregistrarii de la distanta, in Spatiul Privat Virtual (SPV).

SPV este un serviciu destinat atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice sau entitatilor fara personalitate juridica.

Acesta permite obtinerea informatiilor privind situatia fiscala, depunerea electronica a declaratiilor fiscale si primirea electronica a documentelor si a actelor administrativ fiscale, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com marti.

"Documentele comunicate prin Spatiul Privat Virtual au aceeasi putere juridica, asemenea celor comunicate prin posta sau la ghiseu", puncteaza ANAF.

Astfel, contribuabilii, persoane fizice sau juridice, care detin certificat digital calificat pot solicita inregistrarea ca utilizator SPV.

Cine nu detine un astfel de certificat poate cere inregistrarea si pe baza de nume de utilizator si parola.

"Acestea, pentru a se inregistra in Spatiul Privat Virtual fara a mai fi necesara deplasarea pentru autentificare la sediile ANAF, au posibilitatea de a opta ca autentificarea sa se realizeze in mediul electronic, in baza unor documente emise de Ministerul Finantelor Publice si/sau ANAF", precizeaza Agentia.

Inregistrarea online in Spatiul Privat Virtual a persoanelor fizice, cu nume utilizator si parola, se face prin identificarea cu numerele atribuite urmatoarelor noi documente:

1. Notificarea privind destinatia sumei de 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit/unitatilor de cult (emise incepand cu data de 05.03.2018)

2. Notificare privind nedepunerea in termen a Declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii (emise incepand cu data de 09.10.2017)

3. Notificare privind indeplinirea conditiilor de rezidenta potrivit prevederilor art. 7 si art. 59 din Codul fiscal sau ale Conventiei de evitare a dublei impuneri incheiate intre Romania si _____ de catre persoana fizica sosita in Romania pentru o perioada mai mare de 183 de zile (emise incepand cu data de 07.04.2020)

4. Notificare privind indeplinirea conditiilor de rezidenta potrivit prevederilor art. 7 si art. 59 din Codul fiscal sau ale Conventiei de evitare a dublei impuneri incheiate intre Romania si _____ de catre persoana fizica plecata din Romania pentru o perioada mai mare de 183 de zile (emise incepand cu data de 07.04.2020)

5. Notificare privind nedepunerea in termen a declaratiei de venit (emise incepand cu data de 09.01.2017)

6. Notificare privind nedepunerea la termen a declaratiei de impunere (emise incepand cu data de 09.01.2017)

ANAF arata ca raman valabile si aeste documente:

a) decizie de impunere - emisa incepand cu anul 2013
b) decizie referitoare la obligatii de plata accesorii - emisa incepand cu anul 2013
c) somatie - emisa incepand cu data de 01.01.2015.
d) numarul scrisorii primita in anul 2018 de la Ministerul Finantelor Publice, referitoare la inrolarea in acest serviciu.

Serviciul Spatiul Privat Virtual poate fi accesat direct din site-ul www.anaf.ro, fiind gratuit si disponibil 24 de ore din 24.

"Accesarea serviciului 'Spatiul privat virtual' se realizeaza din pagina principala a site-ului ANAF, sectiunea 'Servicii Online - Serviciul inregistrare/inrolare persoane fizice si juridice Spatiul Privat Virtual'", conchide ANAF.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre ANAF documente inregistrare SPV
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6344 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Formular actualizat al Declarației unice

ANAF face de toate, numai ce trebuie nu. Stie cineva cand va apărea pe site-ul lor formularul actualizat al Declarației unice care să includă rubricile pentru bonificații? Că mai e puțin pană la 30 iunie, termenul limită de plată pentru a beneficia de bonificații.
Sau ANAF chiar dorește să nu se aplice bonificațiile la bunii platnici?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor