Ziare.com

ANAF a suspendat 3.500 de firme, ca nu aveau casa de marcat

Duminica, 25 Iulie 2010, ora 22:22

   

ANAF a suspendat 3.500 de firme, ca nu aveau casa de marcat
Garda Financiara a suspendat activitatea comerciala a 3.536 de societati in primul semestru, in crestere cu 92% fata de aceeasi perioada din 2009, pentru ca nu aveau case de marcat electronice si nu au emis bonuri fiscale pentru toate operatiunile comerciale efectuate, a anuntat duminica ANAF.

In primele sase luni din 2009, 1.842 de societati comerciale au fost suspendate pentru neutilizarea caselor de marcat.

"Neemiterea bonului fiscal pentru operatiunile comerciale efectuate de catre agentul economic constituie contraventie, potrivit OUG 28/1999 republicata, se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 8.000 si 40.000 lei si atrage dupa sine suspendarea activitatii societatii pentru o perioada de trei luni", se mentioneaza in comunicatul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

De asemenea, ANAF aminteste agentilor economici ca neindeplinirea obligatiei de a se dota si de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale constituie contraventii sau, dupa caz, infractiuni. In aceasta categorie mai intra emiterea de bonuri cu o valoare inferioara celei reale si neintroducerea datelor inscrise pe rola jurnal privind tranzactiile efectuate de la ultima inchidere zilnica pana in momentul stergerii memoriei operative, se mai arata in comunicat.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Potrivit legii, clientii trebuie sa solicite si sa pastreze bonurile fiscale asupra lor pana la parasirea unitatii de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, in vederea prezentarii lor la un eventual control.

Sursa: rNews

Articol citit de 3176 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

oricum

deja 99.99 % din populatie cred ca daca e oficial inseamna ca e divin, oamenii au uitat rolul unei forme de guvernamant, aceasta s-a corupt asa de mult incat oamenii cred ca fara "autorizatie" nu poti nici sa stranuti. O sa cada tot sistemul asta sub greutatea proprie, ei stiu ca totul e legat de cauza si efect, iar efectul va veni, si cand va veni ei vor fi sus de tot, iar caderea le va fi extrem de mare, iar eu voi rade si ma voi bucura. :)

 

 

anaf se ocupa de falimente SI DE COLECTII DE BONURI FISCALE ???

agentii,cat mai multe agentii !!!munca neproductiva ...
COLECTIONATI BONURI FISCALE !!!
SE VOR DESCHIDE TARGUL DE BONURI FISCALE !!!
PRIMUL TARG VA AVEA LOC IN CURAND IN PIATA VICTORIEI
SUB PATRONAJUL GUVERNULUI !!!
VENITI CAT MAI MULTI CU CAT MAI MULTE BONURI FISCALE ...
SE OFERA MARI RECOMPENSE...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor