Companiile de jocuri de noroc se infoaie din nou in fata ANAF: Aplica gresit legea, ne indreptam spre faliment!

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 12:59
2550 citiri
Companiile de jocuri de noroc se infoaie din nou in fata ANAF: Aplica gresit legea, ne indreptam spre faliment!
Foto: Facebook/ANAF

Asociatia Organizatorilor de Sloturi (ROMSLOT) acuza Fiscul ca interpreteaza legislatia referitoare la impozitul minim in mod gresit.

Mai exact, reprezentantii companiilor care activeaza in aceasta industrie sustin ca ANAF aplica impozitul minim pe profit, de 5%, la veniturile totale, nu la cele rezultate dupa scaderea sumelor date ca premii, potrivit Mediafax.

In aceste conditii, ei cer sprijinul asociatiei europene EUROMAT pentru clarificarea situatiei.

ROMSLOT acuza Fiscul ca interpretarea eronata a legii va conduce la falimentarea intregii industrii, care in prezent aduce la buget cam 120 de milioane de euro anual.

Impozit minim pentru operatorii de jocuri de noroc - Patronat: E o amenintare de ordin nuclear

Nu este pentru prima data cand reprezentantii firmelor din industria jocurilor de noroc arata cu degetul in ceea ce priveste impozitul de 5%.

Luna trecuta, Doru Gheorghiu, director executiv al Patronatului Organizatorilor de Pariuri din Romania - Romanian Bookmakers, a precizat ca birul e inutil, pentru ca firmele din acest domeniu sunt deja monitorizate in timp real.

In consecinta, Fiscul s-a aparat, precizand ca nu incalca legea. Mai mult, ANAF a citat o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care arata ca "impozitul pe venit de 5% se aplica asupra veniturilor totale realizate de reclamanta din activitatea de pariuri sportive, fara ca acestea sa fie diminuate prin acordarea premiilor sau altor cheltuieli", potrivit unui comunicat remis Ziare.com la acea vreme.

Impozit pentru firmele din industria jocurilor de noroc - Reactia Fiscului: Nu incalcam legea!

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#ANAF impozite jocuri noroc, #impozite jocuri noroc, #impozit companii jocuri noroc , #ANAF