Ziare.com

Declaratia unica se depune doar online. Ce solutie are Fiscul pentru romanii care n-au calculator

Luni, 06 Mai 2019, ora 17:25

   

Declaratia unica se depune doar online. Ce solutie are Fiscul pentru romanii care n-au calculator
Ministerul Finantelor Publice (MFP), prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pune la dispozitia contribuabililor, in sediile unitatilor fiscale teritoriale, calculatoare destinate autoservirii pentru a facilita indeplinirea obligatiilor fiscale, potrivit unui comunicat al ministerului.

Prin intermediul acestor calculatoare, contribuabilii pot depune "Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice".

Potrivit normelor legale in vigoare, Declaratia unica se depune online, pana la data de 31 iulie 2019.

"Contribuabilii care nu detin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unitatilor fiscale, pentru a-si crea cont in Spatiul Privat Virtual (SPV) si pentru a beneficia si de alte servicii electronice puse la dispozitie de ANAF. La cerere, contribuabilii vor fi indrumati direct de catre inspectorii fiscali in vederea indeplinirii obligatiilor fiscale", se mentioneaza in comunicat.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Ministerul subliniaza faptul ca aceste calculatoare sunt destinate exclusiv accesarii serviciilor electronice puse la dispozitie contribuabililor de catre Agentia fiscala si Ministerul Finantelor Publice.

Lista sediilor unitatilor fiscale in care sunt puse la dispozitia contribuabililor calculatoare destinate autoservirii se regaseste pe site-ul institutiei, www.anaf.ro, la sectiunea Servicii oferite de ANAF.

De asemenea, "Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice", poate fi transmisa ANAF si prin intermediul serviciului "Depunere declaratii", disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

MFP roaga contribuabilii sa depuna in timp util Declaratia Unica, pentru a se evita suprasolicitarea sistemului informatic al ANAF in perioada termenului limita de depunere.

Citeste si:

Florin Citu: Orlando a mintit. Cei care depun mai devreme Declaratia unica nu primesc reducere
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 10309 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Hmm!

Si daca acel contribuabil nu stie sa foloseasca un calculator,ce facem?Il penalizam pe mos Ion ca nu stie windows 10?

 

Talharii toti din PSD

In cazul in care din nou as fii tanar in loc de contributia la Sanatate mai bine as opta pentru o asigurare medicala prin Firma de asigurae serioasa in cazul ca mai este asa ceva in loc sa cotizez la statul vesnic nesatul cu asigurarea medicala de '***' oricum fara 'spaga' aferenta nici macar nu esti bagat in seama.

vorbesti de windows 10, dar ce te faci daca mos Ion este...

...analfabet sau unu' din aptsolventii de liceu cu bacalaiureat profesional kkaterincist pesederast abrambureskk kkare s-a dat la o gramada de p;ersoane care au declarat "eu nu stiu sa citesc!" sau permise de conducere auto eliberate de catre agia pesederasta a sekkretarei carmencita dan unor kkondukkatori auto analfabeti care AU TRECUT probele teoretice ale examenului de kkonducere auto romanisatanez?

Talharii de la Fisc!

O data luat in evidenta la banda de talhari de la Fisc nici macar decesul fara taxa aferenta nu te sterge!Personal avand inclusiv PC nici ca ultima solutie nu as accesa declaratia On-line.Inclusiv de Card salariu sau pensie garantat ca nu as face,mai cu placere voi da ca bani de buzunar postasului suma aferenta ce ar incasa bancile la fel de talhari ca si cei mai inraiti camatari.

 

am fost si eu curios sa vad cum merge treaba cu ajutorul....

...pe care il da anafu' lu' vistiernikku' pesederast figaro orlando frizatu' cetatzianilor si cetatziancelor romanisataneze care nu poseda un computer personal si trebuie sa se prezinte la sediul fiscului pesederast ca sa-si completeze acolo, cu sprijinul fratesc si neprecupetit al bugetarilor platiti din buzunarul cetatZianilor, declaratia unica electronica de biruri datorate statului romanisatanez.
si vazui acolo, pe site-ul oficial recomandat de anaf-ura lu' orlando furioso:
===============
https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/informatii_publice/servicii_oferite_de_anaf/!ut/p/a1/hY9PC4JAFMQ_Swev7lNp2bptFopFoCDZXmIF_4Xtyrrp128LDxFlc3vDb5h5iKEMMcGHpuK6kYK3z5vhS-iEOHSJG5F4j4HiJFnFSeAAuAY4GwB-iMJHnu42QH1yTIlvjMCb8jPAn_4TYnMVwdabgJmJEWJVK_PXu2cqco9UiKmiLFSh7Lsydq11168tsGAcR5sLXtpKWvCNr2WvUfaGoe6WZnBdtsOBLh5Ktv8n/dl5/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/
===================
cum ca lista cu locurilii unde se poate prezenta un cetatzian romanisatanez analfabet pe internet la fiscurile locale judetene si supt judetene ale directilor anaf-urilor regionale NU au mai fost actualizate de pe data de 11 septembrie 2018 !!!!!!
vezi:
"Lista sediilor unităților fiscale in care sunt puse la dispoziția contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii și pe care le pot utiliza sub indrumarea directă a funcționarilor fiscali - actualizată in data de 11.09.2018"
afisata pe site-ul citat mai sus.
acu' stau si eu si intreb: oare NU s-a schimbat nimic cu aceasta lista cand formularele de declaratie unica s-au tot modificat chiar in timpul anului 2019 ?????

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor