Doi directori ANAF, demisi din functie: Au incalcat regulamentele

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 11:04
4341 citiri
Doi directori ANAF, demisi din functie: Au incalcat regulamentele
Foto: ANAF

Presedintele ANAF a destituit din functie doi directori generali din teritoriu, din cauza ca nu au respectat procedurile legate de examenele de promovare.

"Va informam ca ieri, 9 noiembrie 2015, presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, a dispus si semnat ordinele de eliberare din functie a domnilor Ioan Dragomir si Marian Bosianu, directori generali ai directiilor regionale a finantelor publice din Timisoara si Iasi", se arata intr-un comunicat al Fiscului, remis marti Ziare.com.

Masura vine ca urmare "a deciziei acestora de a nu solicita aparatului central al ANAF, in conformitate cu procedurile legale, desemnarea unui membru din cadrul Directiei de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare".

Presedintele ANAF nu este de acord cu astfel de incalcari ale regulamentelor.

"Exista persoane care cred ca sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decat procesul de reforma a ANAF. Masura dispusa astazi reprezinta un mesaj foarte clar ca nu este deloc asa", a transmis Gelu Stefan Diaconu.

Controale ANAF la centrele en-gros

In alta ordine de idei, Fiscul a anuntat, luni, rezultatele operatiunii "Cristal", ce vizeaza centrele en-gros din toata tara.

ANAF a luat in vizor centrele en-gros: Amenzi de milioane de euro

Controalele la aceste unitati au inceput pe 19 octombrie, iar pana pe 5 noiembrie au fost verificati 2.180 de contribuabili.

Iata ce rezultate au fost inregistrate:

  • Valoare amenzi - 13.954.420 lei
  • Confiscari (bunuri si numerar) - 4.760. 976 lei
  • Masuri asiguratorii - 1.173.882 lei
  • Suspendare activitate pentru nedotare/neutilizare case de marcat (in cazul celor care ofereau servicii catering/restaurant in interiorul centrelor en-gros) - 34
  • Interzicere activitate (a uneia din activitatile de comert en-gros si en-detail, in cazul celor care le desfasurau simultan, in mod nelegal) - 124
  • Numar contribuabili invitati la sediu pentru verificari amanuntite - 409
  • Sesizari penale - 2

"Scopul strategiei de combatere a evaziunii din zona comertului cu ridicata (engros-uri) este de a elimina firmele evazioniste din aceste centre si de a bloca, cu ajutorul noii proceduri de inregistrare in scop de TVA, accesul acestora si al persoanelor implicate in circuitul economic", sustin reprezentantii Fiscului, intr-un comunicat remis Ziare.com.

C.P.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#ANAF directori demisi, #ANAF schimbare conducere , #ANAF