Fiscul contesta amenda primita, dupa publicarea listei datornicilor

Marti, 24 Mai 2016, ora 15:56
3305 citiri
Fiscul contesta amenda primita, dupa publicarea listei datornicilor
Foto: Ziare.com

ANAF anunta ca va contesta amenda primita de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), dupa publicarea listei datornicilor.

In plus, reprezentantii Fiscului sustin ca, de fapt, amenda nu are ca obiect abateri privind legalitatea publicarii listei persoanelor cu datorii fiscale, ci probleme de ordin tehnic privind modalitatea publicarii.

"ANAF, prin publicarea listei debitorilor cu restante fiscale, a respectat drepturile si libertatile fundamentale ale persoanelor fizice.

(...) ANSPDCP sustine ca a identificat probleme tehnice de forma privind modalitatea publicarii, respectiv publicarea unor date neactualizate privind 7 persoane din 187.320, pe alt site de Internet decat propria pagina, si informare incompleta privind prevederile Legii 677/2001", se mentioneaza in comunicat.

In acest context, Agentia anunta ca va contesta amenda si va continua sa respecte toate obligatiile legale.

Fiscul a fost amendat pentru ca a publicat lista datornicilor

In plus, ANAF precizeaza ca, prin publicarea listei si pe platforma online data.gov.ro, s-a urmarit utilizarea unei resurse disponibile si evitarea blocarii sistemului informatic al ANAF, fapt cu implicatii majore la nivel national.

Cu privire la publicarea unor date neactualizate, "contribuabilii au fost informati in prealabil atat despre cuantumul datoriilor, cat si despre obligatia legala a ANAF de a le publica, pentru a le oferi posibilitatea achitarii sau clarificarii situatiei fiscale".

ANAF a fost amendata cu 16.000 de lei de ANSPDCP, ca urmare a deciziei Fiscului de a publica pe Internet lista cu persoanele fizice avand restante mai mari de 1.500 de lei.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#ANAF contesta amenda Protectia Datelor, #ANAF amendata Protectia Datelor, #ANAF amenda lista datornici , #ANAF