Fiscul declara razboi averilor nejustificate: Manelistii si camatarii, la verificat

Joi, 06 August 2015, ora 11:25
11421 citiri
Fiscul declara razboi averilor nejustificate: Manelistii si camatarii, la verificat
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a demarat verificarea persoanelor fizice cu venituri mari care prezinta risc fiscal ridicat, printre care se numara inclusiv personalitati, manelisti sau camatari.

"Dupa 25 de ani in care inechitatea, sub toate formele ei, a marcat evolutia Romaniei si a romanilor, a venit momentul sa schimbam aceasta stare de fapt, macar in domeniul fiscalitatii. Stiu foarte bine ca asteptarile de la ANAF sunt foarte mari in aceasta perioada si oamenii isi doresc sa vada lucrurile schimbate peste noapte.

Din pacate, mai avem inca nevoie de rabdare, din cauza capacitatii administrative limitate", a declarat presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Adi Minune: Sunt la zi cu taxele, pentru ca am fost destept

Acesta a subliniat ca, in ultima perioada, firmele fantoma au fost scoase de pe piata, companiile evazioniste au fost destructurate, iar obligativitatea emiterii bonului fiscal s-a schimbat radical.

Acum a venit momentul, continua Diaconu, "dupa doi ani de pregatiri laborioase, sa apasam si mai tare pedala luptei impotriva evaziunii, inclusiv pe segmentul persoanelor fizice".

"Fie ele personalitati ale vietii publice, manelisti, camatari etc, cu totii fiind pentru noi doar contribuabili cu obligatii declarative. Cu totii vor trebui, mai devreme sau mai tarziu, sa faca dovada fiscalizarii veniturilor cu care si-au construit averile", a declarat seful Fiscului.

Manelistii se revolta: Spaga este un cadou si nu se poate impozita

Procesul verificarii averilor va contine mai multe etape si va dura cel mult sase luni. Totusi, daca sunt necesare informatii din strainatate, durata controalelor s-ar putea intinde pana la un an.

Decizia a fost luata de conducerea ANAF ca urmare a analizelor de risc fiscal efectuate de Directia Verificari Fiscale asupra persoanelor fizice. Astfel au fost identificate persoane fizice cu risc fiscal ridicat, mai exact risc de nedeclarare a unor venituri semnificative si sustragere de la plata impozitelor aferente.

Bercea da milioane de euro mita, dar nu plateste un leu impozit

Fiscul a dat publicitatii si procesul de selectie a persoanelor fizice cu venituri mari care prezinta risc fiscal. Acesta include, printre altele, etapele verificarii, persoanele vizate si numarul inspectorilor implicati in campanie.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#ANAF manelisti, #ANAF camatari, #verificari ANAF manelisti, #averi manelisti Fisc , #ANAF