Fiscul isi revine dupa socul din ianuarie: In februarie, a colectat cu aproape 7% mai mult ca-n 2016

Vineri, 03 Martie 2017, ora 15:33
3969 citiri
Fiscul isi revine dupa socul din ianuarie: In februarie, a colectat cu aproape 7% mai mult ca-n 2016

Veniturile colectate de Fisc in februarie arata mult mai bine decat situatia din ianuarie.

Astfel, in februarie, totalul veniturilor bugetare realizate de ANAF a insumat 13,87 miliarde de lei, cu 6,7% (874 milioane de lei) peste nivelul realizat in februarie 2016, in conditiile in care cota de TVA in luna februarie 2016 era de 20%, iar in luna februarie 2017 de 19%, se mai arata in comunicat al Fiscului.

Totusi, in primele doua luni, colectarea este inca sub cifrele din aceeasi perioada a lui 2016.

"Totalul veniturilor bugetare colectate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala cumulat ianuarie si februarie 2017 a insumat 31,991 miliarde de lei, ceea ce reprezinta o diminuare cu doar 0,9% - indice nominal fata de perioada similara a anului trecut si in conditiile in care incasarile din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, in timp ce ianuarie 2017 a reflectat colectarea TVA in cota de 20%", precizeaza Fiscul.

Situatie ingrijoratoare a bugetului in ianuarie: Veniturile au scazut, cel mai mult incasarile din TVA, cheltuielile au crescut

Situatia incasarilor bugetare a fost analizata, vineri, in cadrul unei intalniri dintre prim-ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Finantelor, Viorel Stefan, si presedintele ANAF, Bogdan-Nicolae Stan.

"In acest context, premierul Romaniei a solicitat cresterea gradului de colectare a veniturilor bugetare administrate de ANAF si intensificarea masurilor de imbunatatire a conformarii voluntare.

De asemenea, acesta si-a exprimat disponibilitatea in sustinerea demersurilor ANAF pentru solutionarea problemelor administrative, care afecteaza in prezent activitatea institutiei", se precizeaza in comunicatul citat.

Citeste mai multe despre:

Ca urmare a acestei analize, presedintele ANAF a convocat, in cursul zilei de luni, 6 martie, o intalnire de lucru cu conducerea Directiilor Generale Regionale ale Finantelor Publice, Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili si a Directiei Generale Antifrauda Fiscala, in vederea structurarii unui plan urgent de actiune, care urmeaza a fi adus la cunostinta prim-ministrului, la inceputul saptamanii viitoare.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Precum grăit-a tastatura-mi: Când guvernele au alte ocupații, econo