In disputa Kovesi versus ANAF, a aparut o solutie inedita

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 12:29
5349 citiri
In disputa Kovesi versus ANAF, a aparut o solutie inedita
Foto: ANAF

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi sustine ca Agentia de recuperare a prejudiciilor din dosarele penale "nu trebuie sa functioneze in subordinea ANAF sau a Ministerului Finantelor, ci in subordinea DNA, institutie care si-a dovedit pana acum eficienta."

"Potrivit sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, suma care trebuie confiscata de ANAF din recuperarea prejudiciilor din dosarele penale este de 310 milioane de euro. De la inceputul anului, la imense presiuni publice, s-a luat decizia infiintarii unui departament, la nivelul ANAF, pe modelul Antifraudei, specializat doar pe recuperarea prejudiciilor.

Ca multe alte proiecte ale Guvernului Ponta, si acesta a fost pus la sertar, cu speranta ca vom uita de el. Pentru ca este evident ca ANAF nu este preocupat de recuperarea prejudiciilor, ci de gasirea de scuze si aruncarea responsabilitatii in curtea DNA, o solutie pertinenta ar fi organizarea agentiei de recuperare a prejudiciilor in subordinea institutiei conduse de Laura Codruta Kovesi, nu a ANAF", afirma Raetchi, intr-un comunicat remis sambata.

Deputatul liberal mai arata ca "romanii din diaspora cer mai multa eficienta in recuperarea banilor furati din dosarele penale" si adauga ca un roman de peste hotare i-a transmis un mesaj in care acesta propunea "ca intreg ANAF sa functioneze in subordinea DNA".

Kovesi ataca din nou Fiscul: Noi oferim totul pe tava ANAF-ului. Daca nu se descurca, sa lase pe altii

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat joi ca suma care ar trebui sa fie confiscata de ANAF in urma hotararilor definitive pronuntate in dosarele instrumentate de DNA se ridica la 310 milioane de euro, insa in ultimele opt luni nu s-a facut nimic pentru recuperarea acestor bani.

ANAF ii da replica sefei DNA: Nu suntem singurii responsabili

Valoarea prejudiciilor ce provin din dosare instrumentate de DNA pentru care au fost comunicate sentinte judecatoresti in 2014 este de 150 milioane de euro, nu de 300 milioane de euro, si este profund incorect ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala sa fie indicata ca unic responsabil pentru gradul scazut de recuperare a prejudiciilor, se arata intr-un comunicat al institutiei remis presei vineri.

Mai mult, ANAF precizeaza ca din valoarea totala a prejudiciilor, de 150 de milioane de euro, 53,6% sunt nerecuperabile.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#Kovesi prejudicii recuperate ANAF, #disputa Kovesi DNA ANAF , #ANAF