In sfarsit, o sa platim si la Fisc cu cardul? Proiectul e in faza de speranta

Marti, 29 Martie 2016, ora 12:38
2612 citiri
In sfarsit, o sa platim si la Fisc cu cardul? Proiectul e in faza de speranta
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea sa achizitioneze, in noiembrie, Sistemul Integrat de Administrare Fiscala, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, Dragos Doros, presedintele institutiei.

"Un punct important este Sistemul Integrat de Administrare Fiscala.

In acest moment ne aflam intr-un punct foarte important al RAMP (Proiectul de modernizare a administratiei fiscale - n.red.), anume acela in care cumparam sistemul informatic, un sistem informatic integrat pe care il cumparam acum si care va fi rulat pe o perioada de test si apoi urmeaza achizitia de hardware si punerea lui in functiune. Nu o sa-l vedem in viata de zi cu zi, deocamdata", a spus Doros.

El a precizat ca, in cateva luni, taxele vor putea fi platite la ghiseu prin POS.

"Speram ca in cateva luni sa putem sa punem la dispozitia platitorilor care vin la ghiseu POS-urile. Avem si proceduri in desfasurare la ghiseul.ro. Ideea de baza e sa incasam bani, pe cat mai multe cai, cu atat mai bine", a mai afirmat oficialul ANAF.

De asemenea, acesta a mai aratat ca ANAF are in vedere controale la persoanele fizice cu risc fiscal.

"La persoanele fizice cu averi mari se finalizeaza o faza, apoi mai urmeaza inca o faza, a doua, referitoare la persoanele fizice cu risc fiscal - este o alta categorie pe care am identificat-o. Vom demara procedurile de incepere a controalelor fiscale si pentru acest tip de persoane", a explicat Doros.

Ciolos apara ANAF: Nu e un organ represiv, ci un partener al mediului de afaceri

Doros a participat marti, alaturi de premierul Dacian Ciolos si de ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, la prezentarea Raportului de Performanta ANAF pentru anul 2015.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#ANAF plata card, #sistem informatic ANAF , #ANAF
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
"Proiectul e in faza de speranta". Este o speranta sa va platiti