Legile fiscalitatii treneaza in Parlament - ANAF are o noua tinta in vizor: programatorii

Luni, 08 Iunie 2015, ora 09:20
7341 citiri
Legile fiscalitatii treneaza in Parlament - ANAF are o noua tinta in vizor: programatorii

Amnistia fiscala, promovata de Guvern prin intermediul unui proiect de lege pe data de 13 mai, a fost dezbatuta miercuri de Senat, proiectul urmand sa fie votat, probabil, saptamana aceasta.

Proiectul de lege prin care vor fi anulate anumite obligatii de plata pentru drepturi de autor, PFA sau PFI intra apoi in dezbaterea Camerei Deputatilor (decizionala), probabil pana la finalul actualei sesiuni. Termenul nu foarte clar de adoptare este o consecinta a faptului ca deputatii urmeaza sa modifice in comisii textul Guvernului, care astazi stabileste ca "T 0" data de 1 iulie, data deja depasita.

Masura care ar urma sa stopeze procesele pe care companiile le au cu ANAF din cauza deciziilor de reconsiderare a veniturilor pe care colaboratorii acestora le obtin din activitati independente va intra in vigoare dupa 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, perioada in care Fiscul trebuie sa emita norme de aplicare a legii.

Potrivit calendarului descris mai sus, este de asteptat ca masurile abuzive ale ANAF sa fie anulate cel mai devreme in august 2015.

Cum de amnistia fiscala nu se mai aude nimic, ANAF a luat la puricat asiguratorii si presa

Amnistie fiscala: Guvernul sterge cu buretele unele datorii si obligatii CASS

Ponta explica pentru cine face amnistie fiscala si in ce conditii: Vreau sa stergem trecutul

Pana in luna august, incertitudinea persista:

  • In primul rand, din cauza ca ANAF continua, inexplicabil, actiunile de control "tintite", asupra profesiilor liberale.
  • In al doilea rand, din cauza misterului care pluteste asupra noilor Coduri fiscal si de procedura fiscala, ultimul fiind in masura sa aduca o oarecare claritate a criteriilor care definesc o activitate independenta.

Citeste mai multe despre Legile fiscalitatii treneaza in Parlament - ANAF are o noua tinta in vizor: programatorii pe Curs de guvernare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#amnistie fiscala Parlament, #ANAF venituri programatori , #ANAF