Manastirea Colt a scapat de executarea silita

Joi, 21 Martie 2013, ora 11:04
1387 citiri
Manastirea Colt a scapat de executarea silita

Manastirea Colt a scapat de executarea silita si punerea bunurilor sub sechestru, instituita de ANAF in contul datoriilor catre bugetul statului.

Episcopia Devei si Hunedoarei sustine ca s-au achitat toate restantele pe care le avea Manastirea Colt la bugetul de stat si care au dus la instituirea sechestrului asigurator.

"Aceste creante bugetare (...) reprezinta penalitati aplicate de Administratia Financiara la datoriile rezultate in urma neachitarii impozitului pe salariul angajatilor manastirii, impozit care a fost achitat intre timp, ramanand in plata doar aceste penalitati.

Precizam faptul ca, in perioada in care nu s-au efectuat aceste viramente catre bugetul de stat, aceasta obligatie revenea fiecarui angajat in parte, sumele respective nefiind retinute la Protopopiat, asa cum se intampla acum. Astfel, vorbim despre o culpa personala si nu despre culpa Manastirii Colt", se arata intr-un comunicat de presa remis de Episcopia Devei si Hunedoarei.

Staretul Manastirii Colt a achitat in intregime penalitatile restante si astfel toate datoriile catre Administratia Financiara au fost stinse.

Zilele trecute reprezentantii ANAF au anuntat demararea procedurii de executare silita a mai multor biserici cu datorii din tara, iar pe lista datornicilor se afla si Manastirea Colt din judetul Hunedoara, care inregistra restante la bugetul de stat de peste 6.500 de lei.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Manastirea Colt ANAF, #Manastirea Colt executare silita , #ANAF