Ziare.com

Proiectul lui Teodorovici pentru amnistie fiscala: Solicitarile pot fi depuse pana la 16 decembrie

Joi, 19 Septembrie 2019, ora 21:31

   

Proiectul lui Teodorovici pentru amnistie fiscala: Solicitarile pot fi depuse pana la 16 decembrie
Ministerul Finantelor a anuntat, joi, ca a elaborat procedura pentru anularea restantelor accesorii aferente obligatiilor bugetare datorate la 31 decembrie, iar contribuabilii vor putea solicita facilitatile fiscale pana in 16 decembrie, potrivit unui proiect de ordin de ministru publicat pe site-ul institutiei.

Notificarea privind intentia de accesare a facilitatii fiscale si cererea de acordare a facilitatii fiscale se pot depune inclusiv prin aplicatia online "Spatiul privat virtual", potrivit ministerului. Pot solicita anularea accesoriilor persoanele juridice care, la 31 decembrie inclusiv, au obligatii bugetare principale restante administrate de ANAF mai mici de un milion lei.

"Beneficiaza de aceste facilitati fiscale persoanele fizice sau entitatile fara personalitate juridica, unitatile administrativ-teritoriale sau subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucuresti ori institutiile publice, indiferent de cuantumul obligatiilor bugetare principale restante administrate de ANAF inregistrat la 31 decembrie 2018 inclusi", se arata in comunicat.

In aceasta categorie sunt inclusi si debitorii declarati insolvabili, persoanele carora li s-a stabilit raspunderea pentru obligatiile bugetare aferente perioadei anterioare datei de 31 decembrie inclusiv, indiferent de data emiterii deciziei de atragere a raspunderii sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de atragere a raspunderii.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"De asemenea, sunt inclusi debitorii aflati in procedura insolventei, ori aflati in dizolvare, debitorii care la 31 decembrie 2018 inclusiv, inregistreaza doar obligatii de plata accesorii nestinse aferente obligatiilor bugetare principale stinse pana la aceasta data, iar accesoriile nu au fost stinse pana la 8 august 2019 si debitorii carora li s-au comunicat decizii de impunere aferente unor obligatii bugetare principale scadente pana la 31 decembrie 2018 inclusiv, ca urmare a unei inspectii fiscale in derulare la data de 8 august 2019, indiferent de cuantumul obligatiilor bugetare principale si de data comunicarii deciziei de impunere", se arata in comunicat.

ANAF emite decizia de amanare la plata a accesoriilor si decizia de anulare a acestora pentru obligatiile bugetare pe care le administreza daca sunt indeplinite conditiile prevazute. Similar, daca prin hotarare a consiliilor locale se stabileste acordarea acestor facilitati fiscale, precum si procedura aplicabila, directiile de impozite si taxe locale din cadrul primariilor emit decizii de amanare la plata a accesoriilor si de anulare a acestora pentru obligatiile bugetare pe care le administreza, daca sunt indeplinite conditiile legale.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre proiect amnistie fiscala 2019
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2872 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Furtul secolului e in plina desfasurare.

Singurul meu regret e ca n-am furat de la stat 100 de milioane de Euro ca Discotecarul asta caraghios sa-mi stearga din datorii.

Zgura....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor