Scandalul dezinfectantilor: ANAF a inceput o ancheta la Hexi Pharma

Vineri, 13 Mai 2016, ora 17:08
2057 citiri
Scandalul dezinfectantilor: ANAF a inceput o ancheta la Hexi Pharma
Foto: Hexi.ro

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a demarat o ancheta la Hexi Pharma, care vizeaza verificarea firmei din punct de vedere fiscal, inclusiv pe linia relatiei cu firmele offshore din Cipru, pentru care a invocat in instanta facturi neachitate de peste 20 milioane de euro.

Firma era in evidentele Fiscului inainte de a debuta scandalul dezinfectantilor, insa verificarile se justifica cu atat mai mult in contextul noilor date aparute, relateaza News.ro.

Scandalul dezinfectantilor: Produsele Hexi Pharma au ajuns si peste granita

Hexi Pharma si-a cerut insolventa, invocand in solicitarea depusa la Tribunalul Bucuresti, pe langa o datorie de 23,5 milioane de lei catre bugetul de stat si catre furnizori ai companiei, facturi in valuta neachitate de peste 20 milioane de euro catre doua offshore-uri din Cipru.

Hexi Pharma are datorii si facturi neachitate de peste 25 de milioane de euro

Unul dintre acestea are legatura cu patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, iar celalalt se regaseste in actionariatul Unilab SA, detinatoarea laboratorului care verifica produsele Hexi Pharma.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a anuntat vineri ca procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus efectuarea urmaririi penale fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor".

Scandalul dezinfectantilor diluati: Compania Hexi Pharma, pusa sub urmarire penala

Potrivit documentelor consultate de News.ro, Hexi Pharma a atasat, la dosarul de insolventa, facturi neachitate catre Chemical & Pharmaceutical Solutions Ltd Nicosia si Hatom Limited Limassol in valoare totala de circa 20,56 milioane euro.

Dan Alexandru Condrea a mai depus la tribunal un Registru Jurnal de incasari si plati din perioada 1 octombrie 2015 - 4 mai 2016. Registrul are 6.994 de operatiuni. Cele mai mari valori la incasari au explicatia "incasare factura nr... din data..... Spital...". Totalul incasarilor in aceasta perioada este de 16,5 milioane lei, in timp ce platile se ridica la circa 16,62 milioane lei.

Din documente mai rezulta ca Dan Alexandru Condrea a cumparat in decembrie 2015 un teren intravilan arabil de 11.383 metri patrati, cu 3.797.710 lei.

Euractiv a relatat ca Unilab SA, firma care detine laboratorul Unilab din Otopeni, are intre actionari atat persoane fizice, cat si firma Hatom Limited, un offshore cipriot. Aceasta a intrat in actionariatul laboratorului - singurul care este acreditat sa testeze anumite tipuri de dezinfectanti in Romania - in luna februarie 2011, preluand actiunile cedate de un alt offshore cipriot, CPS Chemical and Pharmaceutical Solutions Limited, reprezentata de Dan Alexandru Condrea, desi acesta a negat orice legatura cu laboratorul.

Judecatorii Tribunalul Bucuresti vor discuta cererea de intrare in insolventa pe 17 mai.

Hexi Pharma a anuntat miercuri ca isi va retrage produsele, ca a inceput deja procedurile legale pentru inchiderea fabricii si a cerut scuze personalului medical si tuturor celor care au fost sau ar fi putut fi afectati de neconformitatile dezinfectantilor sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#ANAF ancheta Hexi Pharma, #Hexi Pharma relatii firme offshore Cipru, #Hexi Pharma facturi neachitate, #Hexi Pharma datorii, #Hexi Pharma verificari , #ANAF