Seful ANAF, invitat sa explice senatorilor de ce "inchide cofetarii pentru 5 lei"

Marti, 31 Martie 2015, ora 14:36
6042 citiri
Seful ANAF, invitat sa explice senatorilor de ce "inchide cofetarii pentru 5 lei"
Foto: ANAF

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Gelu Stefan Diaconu, a fost invitat la urmatoarea sedinta a Comisiei de Buget-Finante a Senatului pentru a explica de ce nu pune in aplicare titluri executorii de 315 milioane de euro si "inchide cofetarii pentru 5 lei".

Decizia a fost luata, marti, la propunerea senatorului PSD Constantin Popa, propunere care a fost votata in unanimitate de membrii comisiei.

"Oricum nu vine, e prea mare onoarea pentru noi", a spus unul dintre senatori.

"Nu vine, nu vine, dar asta e altceva", a afirmat si Constantin Popa, initiatorul demersului.

Discutiile dintre senatorii membri ai comisiei au continuat pe marginea acestui subiect.

"Sa nu cadem in capcana asta, adica sa validam un simulacru de lupta anticoruptie care, vezi Doamne, e o strategie pe televizoare ca e o lupta anticoruptie, ca se inchide ala pentru 5 lei, dar in continuare nu sunt executate sutele de milioane, titlurile executorii ale DNA. Sunt 315 milioane euro. De ce nu executam banii astia si inchidem cofetarii pentru 5 lei? Sa nu cadem in capcana si sa spunem ca ne delimitam de veleitari de genul asta", a spus un alt senator.

Data la care va avea loc urmatoarea sedinta a comisiei Buget-Finante a Senatului va fi stabilita ulterior.

ANAF critica presa

ANAF considera ca "selectia prin omisiune" a actiunilor institutiei in vederea "conceperii materialelor de presa" nu face altceva decat sa contribuie "intr-o maniera consistenta" la informarea defectuoasa, prezentand "in mod eronat eforturile depuse de Directia Antifrauda".

ANAF acuza presa ca prezinta eronat eforturile sale: Nu a inchis niciun local pentru nereguli de cativa lei (Video)

"Reiteram pe aceasta cale si faptul ca actiunile de combatere a micii evaziuni reprezinta o linie secundara de activitate a ANAF, tratata insa cu aceeasi seriozitate de catre ANAF. Linia prioritara de actiune a DGAF este reprezentata de analiza, investigarea si instrumentarea cazurilor de frauda fiscala organizata sistematica", se arata intr-un comunicat transmis luni de ANAF, in care sunt reluate rezultate ale activitatii Directiei Antifrauda in 2014 si in primele doua luni din acest an.

Ponta: Trebuie sanctionate abuzurile ANAF, dar exista o fratie a evazionistilor - ce spune despre reducerea TVA

Potrivit ANAF, 90% dintre cazurile instrumentate anul trecut de Directia Antifrauda au vizat prejudicii de peste 1 milion de euro/dosar, iar in primele doua luni din 2015 procentajul dosarelor de peste 1 milion de euro a fost de 87% din totalul sesizarilor penale inaintate organelor de ancheta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#sef ANAF explicatii Senat, #sef ANAF abuzuri inspectori, #controale ANAF, #explicatii controale ANAF , #ANAF