Seful ANAF reactioneaza dur la propunerea inedita a unui deputat PNL legata de recuperarea prejudiciilor

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 16:54
7226 citiri
Seful ANAF reactioneaza dur la propunerea inedita a unui deputat PNL legata de recuperarea prejudiciilor
Foto: ANAF

Seful ANAF a reactionat, duminica, la propunerea deputatului PNL Ovidiu Raetchi, care ar vrea ca agentia de recuperare a prejudiciilor sa fie sub auspiciul DNA, nu al Fiscului.

"Un ratacit prin politica, fost purtator de servieta al lui Dan Voiculescu, agatandu-se disperat de prestigiul doamnei Kovesi, da lectii de executare silita ‪ANAF.

Este un bun prilej de a reitera apelul nostru catre acei politicieni care amesteca activitatea unei institutii precum ANAF in demersurile lor de natura strict populista pentru a inceta cu astfel de atacuri", a transmis Gelu Stefan Diaconu, presedinte ANAF, intr-o postare publicata pe Facebook.

Deputatul PNL Ovidiu Ratechi a mentionat, sambata, ca avand in vedere ca "este evident ca ANAF nu este preocupat de recuperarea prejudiciilor, ci de gasirea de scuze si aruncarea responsabilitatii in curtea DNA", o solutie pertinenta ar fi organizarea agentiei de recuperare a prejudiciilor in subordinea institutiei conduse de Laura Codruta Kovesi.

In disputa Kovesi versus ANAF, a aparut o solutie inedita

Mai mult, reprezentantii ANAF au mai transmis ca nu s-a pus niciodata problema ca agentia de recuperare a prejudiciilor sa functioneze in subordinea ANAF.

"Din acest motiv, declaratia e populista si fara substanta. Este o non-problema ridicata in mod populist. Doar ca nimeni nu mai sta sa se documenteze. Sunt preluate direct orice declaratii, chiar daca sunt fara sens sau fac referire la probleme inexistente. Este o dezbatere falsa", au explicat reprezentantii ANAF.

Kovesi ataca din nou Fiscul: Noi oferim totul pe tava ANAF-ului. Daca nu se descurca, sa lase pe altii (Video)

Disputa legata de agentia de recuperare a prejudiciilor a pornit de la procuroul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, care a declarat, joi, ca suma care ar trebui sa fie confiscata de ANAF in urma hotararilor definitive pronuntate in dosarele instrumentate de DNA se ridica la 310 milioane de euro, insa in ultimele opt luni nu s-a facut nimic pentru recuperarea acestor bani.

ANAF ii da replica sefei DNA: Nu suntem singurii responsabili

In replica, vineri, valoarea prejudiciilor ce provin din dosare instrumentate de DNA pentru care au fost comunicate sentinte judecatoresti in 2014 este de 150 milioane de euro, nu de 300 milioane de euro, si este profund incorect ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala sa fie indicata ca unic responsabil pentru gradul scazut de recuperare a prejudiciilor, potrivit unui comunicat de presa.

Mai mult, ANAF precizeaza ca din valoarea totala a prejudiciilor, de 150 de milioane de euro, 53,6% sunt nerecuperabile.

"Un ratacit prin politica, fost purtator de servieta al lui Dan Voiculescu, agatandu-se disperat de prestigiul doamnei...

Posted by Agentia Nationala de Administrare Fiscala - ANAF on 27 Septembrie 2015

C.P.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#ANAF recuperare prejudicii, #ANAF propunere Raetchi , #ANAF