Serban Pop: ANAF va fi reorganizata, va aduce mai multi bani la buget

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 10:25
4239 citiri
Serban Pop: ANAF va fi reorganizata, va aduce mai multi bani la buget

Seful ANAF, Serban Pop, afirma ca vrea sa aduca un plus de credibilitate si de siguranta in ceea ce priveste activitatea acestei institutii si ca anterioarele conduceri au intretinut o stare de nesiguranta in sistemul fiscal.

Printre obiectivele sefului ANAF se numara reorganizarea agentiei, pentru o mai buna colectare a veniturilor, a declarat acesta intr-un interviu pentru Newsin.

"Consider esentiala respectarea programului de reorganizare a ANAF, prin care se va realiza regionalizarea administratiei fiscale, in vederea cresterii eficientei si reducerii costurilor de colectare, de la 9.800 de lei pentru 1 milion de lei colectati, in 2011, la 9.000 de lei la 1 milion de lei colectati, in 2012.

Pentru o mai buna colectare a veniturilor, vom standardiza activitatea compartimentelor cu atributii de executare silita prin informatizarea lor si vom imbunatati regulile privind masurile de angajare a raspunderii solidare si de infiintare a popririi electronice asupra tertilor, precum si procedura de valorificare a bunurilor in cadrul executarii silite.

In domeniul serviciilor furnizate contribuabililor, trebuie si vor fi introduse standarde de calitate, obiectiv prevazut in cadrul unui proiect finantat prin Programul organizational de Dezvoltare a Capacitatii Administrative.

Pana in anul 2013, sunt convins ca serviciile oferite contribuabilului de catre administratia fiscala vor indeplini standarde de calitate transparente si exigente", afirma Pop, in cadrul unui intrviu acordat NewsIn.

Printre solutiile prevazute de seful ANAF, pentru suplimentarea veniturilor la buget, se afla si extinderea bazei de impozitare.

"Extinderea bazei de impozitare reprezinta o solutie pe care Ministerul Finantelor o ia in calcul, dar ea nu este singura de acest fel. Ne uitam la toate optiunile pe care le avem pentru a ne putea atinge obiectivul - cresterea veniturilor la buget.

In urma analizelor pe care le vor face colegii nostri din Ministerul Finantelor, a studiilor noastre interne, din cadrul ANAF, vom propune Guvernului acele masuri care consideram noi ca sunt cele mai eficiente in contextul fiscal si economic in care se afla astazi Romania", a spus Serban Pop.

Segful ANAF precizeaza ca restructurarea agentiei nu presupune concedierea angajatilor. "Reforma Agentiei se concentreaza in primul rand pe motivarea angajatilor ANAF si nu pe concedierea lor. Ca sa poti sa imbunatatesti activitatea ANAF, sa reduci birocratia si coruptia, trebuie sa ai un personal bine pregatit si foarte bine motivat.

Agentia a trecut deja printr-un proces continuu de diminuare a numarului de angajati in ultimii trei ani, astfel ca politica de resurse umane a institutiei trebuie sa favorizeze o anumita consolidare a fortei de munca. Numarul de personal din prezent nu mai trebuie redus prin disponibilizari. Schimbarile se intampla cu oamenii din ANAF si nu impotriva lor", a spus Pop.

Seful ANAF sustine ca vrea sa aduca un plus de credibilitate si de siguranta in ceea ce priveste activitatea acestei institutii si ca anterioarele conduceri au intretinut o stare de nesiguranta in sistemul fiscal.

"Conducerile anterioare au intretinut o stare de nesiguranta in sistemul fiscal. Scopul meu este de a aduce un plus de credibilitate si de siguranta in tot ceea ce inseamna activitatea ANAF. De aceea este absolut necesar ca fiecare angajat din cadrul Agentiei sa stie ca este protejat si sa nu cedeze niciunui tip de presiune.

Indiferent caror atacuri vom fi supusi, vom continua masurile de reforma in ANAF pentru a asigura respectarea legii. Lupta cu grupurile evazioniste puternice este o prioritate si restructurarea agentiei se va face astfel incat sa faca fata acestor provocari", a spus Pop.

Serban Pop a fost numit in fruntea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) in aprilie 2012 de catre premierul de la acea data, Mihai-Razvan Ungureanu, inlocuindu-l in functie pe Sorin Blejnar. Intre ianuarie 2008 si ianuarie 2009, el a indeplinit functia de vicepresedinte al ANAF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#Serban Pop ANAF interviu, #restructurare ANAF, #ANAF conducere , #ANAF