Sub 1% din profesori declara la Fisc banii din meditatii

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 07:45
3165 citiri
Sub 1% din profesori declara la Fisc banii din meditatii
Foto: Arhiva Ziare.com

Profesorii au in general venituri mici obtinute oficial din salarii si multi recurg la alte metode pentru a obtine niste bani in plus. Cel mai frecvent, dascalii dau meditatii, insa nu toti achita si impozit la stat pe sumele astfel obtinute, preferand sa fie platiti la negru de parinti.

TVR a obtinut de la Fisc date care arata ca foarte putini profesori si-au declarat veniturile din meditatii.

Mai exact, in 2014, aproape 2.600 de profesori au declarat ca au incasat bani din meditatii. Daca ne raportam la cele aproape 300.000 de cadre didactice care lucreaza in Romania, constatam ca practic sub 1% din numarul total al profesorilor au declarat venituri din meditatii la ANAF, ceea ce este foarte putin probabil sa fie situatia reala.

In Cluj exista cei mai multi profesori care au declarat venituri suplimentare obtinute din meditatii. La polul opus, se afla dascalii din Craiova si Brasov, mai arata datele obtinute de TVR.

O sedinta de meditatii costa intre 50 si 120 de lei, in functie de materie, potrivit celor declarate de profesorii care au trecut pe la Fisc.

Industria meditatiilor, luata in vizor de ministrul Educatiei

Statul a incasat 1,73 de milioane de lei in 2014 din impozitele pe sumele obtinute din meditatii de profesori.

Klaus Iohannis, gafa uriasa: Profesori care nu au sase case? Ghinion! (Video)

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#venituri meditatii profesori Fisc, #meditatii bani profesori ANAF , #ANAF