Un tamplar plecat in Germania a aflat de la Fisc ca e medic la spitalul din Dorohoi

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 08:27
13078 citiri
Un tamplar plecat in Germania a aflat de la Fisc ca e medic la spitalul din Dorohoi
Foto: ANAF

Un botosanean care se afla de 4 ani la munca in strainatate a constatat ca a lucrat, cel putin in actele de la Fisc, timp de un an, ca medic in Dorohoi.

Mihai Turetchi, de profesie tamplar, a constatat la revenirea in tara ca, in perioada ianuarie 2015-ianuarie 2016, a inregistrat venituri semnificative, de peste 50.000 de lei, din functia de medic specialist la Spitalul Municipal.

Barbatul a venit in Romania pentru a obtine o adeverinta de venit, pentru a regulariza impozitele in Germania, tara in care lucreaza din 2013.

In momentul in care a solicitat la Administratia Finantelor Publice documentul care sa ateste ca nu a avut venituri in Romania, a aflat ca timp de 12 luni a fost inclus pe statul de plata al spitalului din Dorohoi.

"Nu am avut niciodata nicio relatie contractuala cu Spitalul Municipal Dorohoi. Nu stiu de unde au datele mele. Nu mi-am dorit sa fiu medic niciodata. (...) Am hartii date de institutiile statului prin care se atesta ca eu figurez ca angajat si chiar cu mariri salariale pentru merite deosebite. Am contactat un avocat si mi s-a spus ca sunt suspiciuni de comiterea unor infractiuni grave, incepand de la fals si uz de fals", a afirmat Mihai Turetchi.

Directorul spitalului din Dorohoi, Emilian Vamvu, sustine ca barbatul nu a fost niciodata angajat acolo si ca situatia a fost generata de o inversare a unor cifre din codurile numerice personale ale acestuia si ale unui medic.

"Acest cetatean nu a fost salariatul unitatii, fiind o greseala in CNP-ul unui salariat. Pe loc s-au facut declaratiile si eroarea a fost corectata", a precizat Vamvu.

Barbatul a facut o plangere la Politie, in care a aratat gravitatea faptelor petrecute. El a subliniat ca, prin erorile de la Spitalul Municipal Dorohoi, a suferit prejudicii importante, pierzand aproape 2.000 de euro pe care statul german i-ar fi acordat ca urmare a regularizarii, daca veniturile din Romania erau zero.

Apple a lansat versiunea beta pentru iOS 18. Cum puteți instala noul sistem de operare
Apple a lansat versiunea beta pentru iOS 18. Cum puteți instala noul sistem de operare
Apple a lansat primele versiuni beta publice pentru iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia, watchOS 11 și tvOS 18, oferind utilizatorilor non-dezvoltatori o modalitate mai sigură de a testa noile...
Samsung pregătește o nouă versiune pentru smartphone-ul Galaxy Z Fold 6
Samsung pregătește o nouă versiune pentru smartphone-ul Galaxy Z Fold 6
După lansarea recentă a modelului Galaxy Z Fold 6, există zvonuri că Samsung ar putea introduce o variantă Galaxy Z Fold 6 Ultra sau Galaxy Z Fold 6 Slim. Conform galaxyclub.nl, Samsung...
#tamplar medic Dorohoi ANAF, #eroare ANAF medic spital , #ANAF
  1. Apple a lansat versiunea beta pentru iOS 18. Cum puteți instala noul sistem de operare
  2. Samsung pregătește o nouă versiune pentru smartphone-ul Galaxy Z Fold 6
  3. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  4. Companii mari din tehnologie, inclusiv Apple, acuzate că au antrenat modele AI folosind clipuri YouTube fără consimțământ
  5. Samsung aduce suport Live Translate pentru apeluri de voce și mesaje pentru majoritatea aplicațiilor de mesagerie
  6. Actualizarea One UI 7 ar putea aduce un alt design pentru telefoanele Android
  7. Spotify se îndreaptă spre o rețea de socializare. Ce funcții noi au făcut ca platforma de ascultat muzică să devină mai mult de atât
  8. Call of Duty: Black Ops 6 va fi disponibil în curând. Cum puteți accesa versiunea beta
  9. Descoperire revoluționară: o posibilă peșteră pe lună ar putea fi folosită drept bază umană de cercetare
  10. Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"