ALDE vrea o discutie cu PSD despre taxa de solidaritate: Avem rezerve in legatura cu acest procent de 2%

Sambata, 21 Octombrie 2017, ora 16:54
3440 citiri
ALDE vrea o discutie cu PSD despre taxa de solidaritate: Avem rezerve in legatura cu acest procent de 2%
Foto: Arhiva Ziare.com

Varujan Vosganian sustine ca ALDE are rezerve in legatura cu procentul de 2% - contributie de solidaritate sociala - lansat recent in spatiul public, si a precizat ca la inceputul saptamanii viitoare ar urma sa aiba loc discutii pe acest subiect cu social-democratii.

"Alaltaieri a mai aparut o idee privind contributia de solidaritate, precizez ca nu e vorba de taxa de solidaritate, ci e vorba de o contributie de solidaritate, de 2%.

Din cauza acestui anunt, eu mi-am anulat ieri (vineri - n.red.) o intalnire pe care o aveam cu sindicatele si cu patronatele la Iasi, pentru ca nu am vrut sa spun in fata sindicatelor si patronatelor lucruri pe care trebuie sa le spun partenerilor de alianta. Avem rezerve in legatura cu acest procent de 2% si vrem sa stim exact de unde provine", a precizat Varujan Vosganian, sambata, intr-o conferinta de presa, la Oradea.

Vicepresedintele ALDE a precizat ca nu s-a intalnit cu partenerii de coalitie, urmand, probabil, sa aiba loc discutii pe aceasta tema in cursul zilei de luni.

El a amintit "acele decalaje de atitudine si nepotrivire" cu PSD pe tema impozitarii gospodariilor, a taxei de solidaritate si a impozitului pe cifra de afaceri, la care, in urma demersurilor ALDE si cu sprijinul mediului de afaceri, s-a renuntat.

"Vreau sa spun un lucru clar: noi nu dorim sa rupem alianta cu PSD. Este o chestiune de onoare politica. Nici nu mai stiu de cate ori am fost intrebat cand rupeti alianta si cand incepeti conflictele dintre voi.

ALDE nu este un partid conflictual. De fiecare data cand au existat nepotriviri, noi le-am solutionat si fara sa abandonam de la principiile noastre", a aratat Vosganian.

ALDE a organizat, sambata, la Oradea o reuniune regionala in cadrul proiectului demarat in urma cu o luna de profesionalizare si dezvoltare interna, pregatiri intense pe zona de comunicare si, mai ales, comunicare online.

Vosganian a subliniat, in context, ca informatia este principala resursa a viitorului si ca partidele trebuie sa aiba un management corect al informatiilor, cu baze de date, evaluare, corelatii si furnizare la timp.

"Informatia, comunicarea si limpezimea ideilor - acesta este mesajul pe care l-am transmis tinerilor nostri. Noi, ALDE, nu ne numaram printre cei care arunca catapulte in spatiul public cu tot felul de idei nastrusnice. Observati ca nici Calin Tariceanu si nici eu, in spatiul public, nu spunem lucruri pe care a doua zi sa le contrazicem sau sa le retragem. Cred ca politica si politicile trebuie sa mearga impreuna. (...) Cu acesti tineri incercam sa reparam o carenta grava a mediului politic romanesc. Speram ca, atunci cand ei vor ajunge ca noi, politica romaneasca nu va mai fi un eveniment important doar in campanii electorale", a afirmat Varujan Vosganian.

Citeste mai multe informatii despre degingolada produsa de neclara taxa de solidaritate:

Taxa de solidaritate: Nici Tudose n-a inteles ce-a zis Misa, dar da asigurari ca nu scad salariile. Inca se mai fac calcule

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#Vosganian ALDE taxa solidaritate , #contributii