Declaratiile pentru contributii sociale vor fi depuse intr-un singur loc

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 14:18
1214 citiri
Declaratiile pentru contributii sociale vor fi depuse intr-un singur loc

Declaratiile privind contributiile pentru somaj si pensii vor putea fi depuse de acum incolo intr-un singur loc, fie la Casele de Pensii, fie la Agentiile de ocupare, a anuntat, vineri, directorul Casei de Pensii Bucuresti, Cristiana Dumitrache.

Cele doua institutii au emis un ordin comun care stabileste ca depunerea contributiilor dar si plata lor vor putea fi facute intr-un singur loc, fara a se mai sta la doua cozi.

Pentru evitarea aglomeratiei, angajatorii pot trimite si prin Posta sau prin email declaratiile privind contributiile de asigurari sociale, iar plata poate fi facuta la caseriile celor doua institutii prin virament sau prin mandat postal.

Mai mult, Casa de Pensii Bucuresti si Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca au decis sa prelungeasca programul de lucru in zilele de 24 septembrie pana la ora 19.00, sambata, 25 septembrie pana la ora 13.00 si luni si marti 27 si 28 septembrie pana la ora 18.00, informeaza Mediafax.

In perioada 20 august - 17 septembrie s-au primit 7.250 de declaratii privind contributiile de asigurari sociale, a anuntat directorul Casei de Pensii Bucuresti. Directorul de la ANOFM Bucuresti Adriana Iorga a precizat ca la institutia pe care o conduce s-au depus in luna iuliea proximativ 18.000 de declaratii pentru contributia la somaj, iar in august aproximativ 3.000-4.000.

Casa de Pensii Bucuresti a incasat aproximativ 80 la suta din totalul sumelor declarate, 1.5000.000 de lei, iar la somaj s-a incasat aproximativ 60 la suta din total, insemnand circa 127.000 de lei.

In luna septembrie, obligatia privind plata contributiilor revine tot angajatului intrucat Ordonanta 58/2010 a produs efecte pana in 10 august, cand a intrat in vigoare Ordonanta 82/2010.

Astfel, angajatii care au venituri de natura profesionala si incaseaza salariul pana in 10 septembrie vor fi obligati si in luna octombrie sa depuna declaratiile aferente perioadei 1-10 septembrie. Daca ziua de salariu este dupa 10 septembrie obligatia privind depunerea declaratiilor revine angajatorilor conform Ordonantei 82.

Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe a introdus recent în piață un asistent AI pentru aplicațiile Reader și Acrobat, în scopul de a transforma modul în care interacționăm cu documentele PDF. Această nouă...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#contributii sociale, #plata contributii , #contributii