Ziare.com

Harta judetelor unde se pot plati taxele si impozitele utilizand cardurile bancare

de Lucian Hainarosie
Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 13:51

   

Harta judetelor unde se pot plati taxele si impozitele utilizand cardurile bancare
Plata taxelor si impozitelor se poate efectua utilizand mijloacele electronice prin trei metode. Prima dintre variante presupune recurgerea la ghiseul.ro, a doua consta in plata prin intermediul POS-urilor aflate la ghiseele primariilor, iar ultima varianta este reprezentata de serviciile de internet banking puse la dispozitie de banci.

Aceasta din urma are si cea mai mare acoperire, fiind practic disponibila la nivelul intregii tari. Are insa marele dezavantaj ca nu poti utiliza pentru plati decat cardul asociat contului de internet banking. Un alt dezavantaj este acela ca nu poti avea acces la informatii legate de valoarea totala a taxelor si impozitelor datorate si nici la cele referitoare, spre exemplu, la data pana la care trebuie achitate sau cuantumul penalizarilor in caz de intarziere.

Toate aceste informatii sunt disponibile utilizand ghiseul.ro sau platformele dedicate ale administratiile locale, dar acoperirea se rezuma doar la 33 de localitati (inclusiv 3 sectoare ale Capitalei) din 25 de judete.

Cand vine vorba de plata taxelor si impozitelor utilizand sistemele POS, acestea se pot efectua intr-un numar de 143 de localitati.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Sistemele online

- se poate folosi atat platforma nationala www.ghiseul.ro, cat si platformele locale

- disponibil doar in 33 de localitati: Arad, Baia Mare, Bistrita Nasaud, Braila, Brasov, Buzau, Carei, Cluj Napoca, Constanta, Dej, Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Fieni, Hunedoara, Luncavita, Lugoj, Oradea, Ploiesti, Pitesti, Pucioasa, Resita, Rasnov, Sectorul 2, Sectorul 4, Sectorul 6, Sibiu, Sighetul Marmatiei, Slobozia, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara, Tulcea si Zalau.

- cetatenii isi pot consulta debitele online

- se poate folosi orice tip de card emis in tara sau in strainatate

- se poate plati de oriunde din lume prin simpla accesare a Internetului

- se reduce contactul direct intre functionarul de la ghiseu si cetateanUtilizarea POS-urilor

- plata se efectueaza doar la ghiseul primariei, fiind nevoie de prezenta fizica a cetateanului

- se poate folosi orice tip de card emis in tara sau strainatate

- disponibil in 143 de localitati din Romania

- nu este disponibil in nicio localitate din Botosani, Iasi, Neamt, Harghita, Vrancea, Braila, Valcea, Teleorman, Dolj, Arad, Satu Mare sau Bistrita Nasaud.Internet banking

- debitele catre primarii trebuie cunoscute inainte de a initia o plata

- doar doua banci au incheiata o conventie cu MFP: CEC Bank si BCR

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6470 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor