Hossu acuza Guvernul ca nu mai vrea sa oblige angajatorii sa creasca salariile. Pozitia lui Tudose

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 19:49
8617 citiri
Hossu acuza Guvernul ca nu mai vrea sa oblige angajatorii sa creasca salariile. Pozitia lui Tudose
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a atras atentia, marti, ca proiectul de modificare a Codului Fiscal, care prevede transferul contributiilor din sarcina angajatorului in sarcina angajatului, are "deficiente mari", el aratand ca Guvernul nu mai vrea sa dea actul normativ care sa oblige angajatorii sa creasca salariile brute.

"Legat de proiectul de reforma fiscala, prin modificarea Codului Fiscal, (...) exista deficiente mari si am constatat cu surprindere ca (...) Guvernul nu mai vrea sa dea nota sau actul normativ care sa oblige toti angajatorii din Romania sa creasca salariile, in urma acestui transfer de taxe", a declarat Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, guvernantii si-au motivat decizia: "Explicatia a fost ca se bazeaza pe angajamentul si promisiunile tuturor organizatiilor de angajatori, patronale, care sunt nerabdatoare si care vor face aceasta crestere in structura respectiva".

Concluzia dupa aceste discutii? "Iadul este pavat de bune intentii", apreciaza Hossu, care atrage atentia ca sunt "aproape 3 milioane de lucratori care, de fapt, nu vor fi acoperiti de aceasta crestere, cu toate implicatiile sau consecintele negative, inclusiv pe nivelul venitului net pe care il vor primi de la 1 ianuarie 2018".

Pozitia Guvernului

Dupa intalnirea de la Palatul Victoria, la care au participat, pe de o parte, premierul Mihai Tudose si mai multi membri ai Executivului, iar de cealalta, reprezentantii marilor confederatii sindicale si patronale din Romania, si Guvernul a avut o pozitie.

"In ceea ce priveste trecerea unei parti a contributiilor de la angajator la angajat in 2018, premierul Mihai Tudose si ministrul de Finante, Ionut Misa, au reiterat ideea ca aceasta masura nu va avea un impact negativ asupra salariilor nici in sectorul public, nici in cel privat.

'Am vorbit cu mediul de afaceri, salariile vor creste. Mediul de afaceri mi-a spus ca e o oportunitate de a-si plati mai bine oamenii', a subliniat seful Executivului, referindu-se la efectele acestei modificari legislative.

Patronatele au apreciat ca este vorba despre o masura foarte buna, sindicatele s-au pronuntat pentru pastrarea actualei legislatii in ceea ce priveste plata contributiilor pe salarii", se arata intr-un comunicat al Guvernului transmis Ziare.com.

Scenarii dupa masurile anuntate de Guvern: Salariile ar creste maximum cu cativa lei, dar ar putea scadea cu sute

In ultima luna, aproape zilnic sindicatele au fost in strada, din cauza mutarii contributiilor de la angajator la angajat. Mai mult, sindicalistii acuza Guvernul de santaj: Acceptati transferul de contributii sau anulam Legea Salarizarii. 100.000 de bugetari ar avea veniturile scazute

Citeste si:

SpaceX anunță noua antenă starlink ultra-portabilă. Specificații, disponibilitate și preț
SpaceX anunță noua antenă starlink ultra-portabilă. Specificații, disponibilitate și preț
SpaceX, compania deținută de Elon Musk și cunoscută pentru constelația sa de sateliți Starlink, face pași importanți în generalizarea accesului la internet prin satelit, dezvăluind o...
Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum
Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum
După lansarea recentă a modelului iPad Pro, Apple pare determinată să extindă conceptul de „ultraslim” la o gamă mai largă de produse, inclusiv MacBook Pro, Apple Watch și iPhone....
#Hossu modificare cod fiscal contributii, #cartel Alfa transfer contributii angajat, #salarii transfer contributii angajat , #contributii
  1. SpaceX anunță noua antenă starlink ultra-portabilă. Specificații, disponibilitate și preț
  2. Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum
  3. Studiu Bitdefender: Peste jumătate dintre specialiștii în securitate IT s-au confruntat cu breșe de securitate în ultimul an
  4. Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6, mai scumpe față de versiunile anterioare. La ce prețuri vor ajunge
  5. YouTube continuă lupta împotriva extensiilor de tip Ad-Block. Cum vrea gigantul tech să blocheze astfel de unelte
  6. Vești bune pentru utilizatorii OnePlus! Compania se pregătește să introducă bateriile Glacier Battery
  7. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  8. Logitech anunță MX Ink, a doua generație a stiloului său XR (Extended Reality)
  9. Vivo V30 Pro: Smartphone-ul oficial al turneului final UEFA EURO 2024. Motivul pentru care nu se vinde și în România
  10. Veste bună pentru fanii Samsung! Seria Galaxy S25 va fi echipată cu procesoare Snapdragon 8 Gen 4