Ziare.com

Isarescu: Singura, reducerea CAS nu este suficienta - ce masuri propune

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 10:05

   

Isarescu: Singura, reducerea CAS nu este suficienta - ce masuri propune
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a salutat reducerea CAS cu 5%, insa considera ca trebuie luate masuri complementare pentru crearea locurilor de munca.

"Cred ca directia este buna (reducerea CAS - n.red.), dar nu este suficienta, ea trebuie sa fie inconjurata de mai multe masuri care sa ajute la crearea de locuri de munca.

Solutia pentru Romania este sa ajungi la cel putin 6 milioane de contribuabili, altfel cercul vicios este aici, nu ai cum sa il rezolvi financiar, nici pe termen scurt, nici mediu, nici lung", a declarat, marti, Isarescu, potrivit Mediafax.

Guvernul a aprobat reducerea CAS cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie. In prezent, in Romania exista aproximativ 4,6 milioane de angajati.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Reducerea CAS: Guvernul pune tunurile pe bogati si pe cei cu venituri externe

"Din anul 2000, cand am fost premier, am mentionat de doua ori pericolul sa ramanem intr-un cerc vicios, acolo am ramas, 4 milioane cu 6 milioane si nu iesim din zona asta, sunt foarte greu de gasit solutii. (...) Trebuie un program de creare de locuri de munca, mai ales in rural, unde este vizibila subangajarea fortei de munca", a spus Isarescu, conform sursei citate.

El sustine ca pentru a iesi din acest cerc vicios este nevoie de reforme structurale.

Reducerea CAS: Guvernul pune tunurile pe bogati si pe cei cu venituri externe

Impactul negativ generat asupra bugetului prin reducerea CAS, calculat la 4,8 miliarde de lei pe 2015, va fi acoperit de Guvern, printre altele, din sume atrase prin controale la persoane fizice cu venituri mari, dar si cu surse din strainatate si prin recuperarea debitelor cu noua Lege a insolventei.

Pentru a obtine mai multi bani la buget, Guvernul va relansa campania de notificare prin transmiterea de scrisori catre contribuabilii ce prezentau riscul de nedepunere a declaratiei de venit din strainatate, releva proiectul de lege pentru reducerea CAS.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2286 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Domnule Isarescu,

Stiti cit inseamna impozitul de 3% pe rulaj la IMM?
Enorm de nult, ingroparea unor locuri de munca.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor