Ministerul de Finante tine blocate planurile firmelor. Inca mai lucreaza la normele de aplicare ale "revolutiei fiscale" si 2018 bate la usa

Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 20:28
3944 citiri
Ministerul de Finante tine blocate planurile firmelor. Inca mai lucreaza la normele de aplicare ale "revolutiei fiscale" si 2018 bate la usa
Foto: Arhiva Ziare.com

Companiile mari si mici nu isi pot face bugetele decat aproximativ, pentru ca multora dintre marile schimbari impuse mediului de afaceri prin ordonante de urgenta le lipsesc normele de aplicare.

Ministerul Finantelor Publice inca lucreaza la normele de aplicare la OUG 79/2017, care a comis modificari substantiale in Codul Fiscal, au declarat oficiali ai ministerului. Altii, inclusiv unii consultanti fiscali, dau ca sigura adoptarea normelor in decembrie.

Fiecare zi de intarziere face cu atat mai grea activitatea companiilor, mai ales a celor mari si care isi au firmele-mama in alte tari, ale caror proceduri se acomodeaza mai greu cu stilul grabit si imprevizibil de reglementare al Guvernului Romaniei.

Increderea mediului de afaceri in Guvernul Romaniei a fost erodata o data in plus chiar la aparitia in Monitorul Oficial a OUG 79, din forma publicata disparand prevederea (si promisiunea) conform careia cei ce sunt angajati cu contract de munca nu mai trebuie sa plateasca contributii sociale pentru veniturile din activitati independente.

Antreprenorii nu sunt siguri de modul in care trebuie sa-si construiasca bugetele si, mai ales, pe cele de salarii, pentru ca se tem de surprizele detaliilor din normele de aplicare, mai ales ca modificarile cele mai consistente la Codul Fiscal privesc salariile.

Citete mai departe despre Cu 30 de zile lucratoare inainte de aplicarea noii fiscalitati, planurile companiilor pe 2018 sunt blocate pe Curs de Guvernare.

Citeste si

#modificari fiscale mediu privat, #schimbari cod fiscal privati, #bugete companii 2018 cod fiscal , #contributii