Ziare.com

Proiect de lege in Parlament: Se propune amanarea platii contributiilor sociale si a utilitatilor pentru 3 luni

Luni, 23 Martie 2020, ora 16:59

   

Proiect de lege in Parlament: Se propune amanarea platii contributiilor sociale si a utilitatilor pentru 3 luni
PSD, ALDE si Pro Romania depun, la Parlament, un proiect de lege care prevede o serie de facilitati fiscale pentru persoane fizice si companii, intre care amanarea platii contributiilor sociale aferente salariilor, esalonarea acestor plati si amanarea platii utilitatilor pentru 3 luni.

"Astazi, alaturi de ALDE si PRO Romania, vom depune un proiect de lege la Parlament, cu o serie de facilitati fiscale, amanare si reesalonare de plati acordate companiilor si angajatilor acestora", a transmis, luni, PSD.

Social-democratii au precizat care sunt masurile la care se refera in proiectul de lege:

"Art. 1

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

(1) La cererea contribuabilului, operator economic, se amana la plata contributiile de asigurari sociale aferente veniturilor din salarii si veniturilor asimilate salariilor, asa cum sunt definite la art. 146 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru o perioada de 3 luni, incepand cu luna martie 2020.

(2) La cererea contribuabilului operator economic, plata contributiei de asigurari sociale pentru aceste 3 luni se va face esalonat, in urmatoarele 12 luni ulterioare incetarii facilitatii instituite la lit. a), in proportie de 50% din volumul total scadent.

(3) Facilitatile prevazute la alin. 1 si 2 se acorda sub conditia pastrarii valabilitatii contractelor de munca existente la data de 1 martie 2020 pentru o perioada de 9 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi.

(4) Pe perioada acordarii facilitatilor de la alin. 1 si 2, salariatii beneficiaza de vechime in munca, iar contributiile sociale obligatorii vor fi completate de la bugetul de stat.

Art. 2. La cererea contribuabilului, operator economic, se amana la plata contributia asiguratorie pentru munca aferenta veniturilor din salarii si veniturilor asimilate salariilor, asa cum sunt definite la art. 219 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru o perioada de 3 luni, incepand cu luna martie 2020.

Art. 3 Contribuabilii operatori economici, nu vor plati dobanzi sau penalitati de intarziere pentru perioada cat timp plata contributiilor este amanata.

Art. 4

(1) La cererea beneficiarului, persoane fizice si operatori economici, se amana la plata, pentru o perioada de 3 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilitati (apa, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV) pentru toti beneficiarii de astfel de servicii de pe teritoriul Romaniei.

(2) La expirarea perioadei de trei luni mentionate la alin. (1), beneficiarii de servicii de utilitati vor plati sumele scadente, esalonat, pe o perioada de 12 luni de la expirarea perioadei, fara a li se percepe dobanzi si penalitati de intarziere.

(3) Furnizorii de servicii de utilitati vor esalona debitele restante fara a depasi raportul de 1/12 pe luna".

Proiectul este initiat de Marcel Ciolacu, Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 8877 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Exemplu:

Sunt două firme in oras, una inchide ,trimite personalul in somaj tehnic cu 75 % din salariu, una păstrează personalul ,cu riscul de a fi expus infestării cu virus ,pentru că furnizează apă (căldură ,electricitate).Prima isi reduce pierderile prin inchiderea activitătii ,a doua trebuie să producă fără să incaseze nimic trei luni.De ce firma de utilităti nu inchide robinetul si pleacă toti acasă ?( Cu 75 % din salariu)

 

si ce se obtine prin asta?

deci amana plata utilitatilor si contributiilor iar peste 3 luni firmele au de plata cumulat facturile pe 3 luni?
Ii bagati in faliment desteptilor.
Mai bine ati aduce voi de acasa macar jumatate din banii furati de-a lungul anilor si scutiti de plata firmele pentru 3 luni, nu le amanati plata.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor