Reducerea CAS a trecut un hop - Vot covarsitor in Camera Deputatilor

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 17:00
1665 citiri
Reducerea CAS a trecut un hop - Vot covarsitor in Camera Deputatilor

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, cu unanimitate, proiectul de lege privind reducerea CAS, de la 1 octombrie, cu 5 puncte procentuale, premierul Victor Ponta aratand ca datele de la INS confirma ca Romania este in graficul stabilit cu institutiile internationale si poate lua aceasta masura.

Ponta a spus ca reducerea CAS este o initiativa care a fost in programul USL si a fost sustinuta si de celelalte forte politice.

Isarescu: Singura, reducerea CAS nu este suficienta - ce masuri propune

"Aceasta initiativa a fost in programul de guvernare a USL, dar a fost sustinuta si de celelalte forte politice, este in favoarea dezvoltarii Romaniei. Datele primite de la INS confirma o crestere economica de aproape 4%, am primit datele privind incasarile din primele 6 luni si suntem in graficul stabilit cu institutiile internationale, deci putem sa luam aceasta masura", a afirmat Ponta.

El a adaugat ca ar fi o masura care ar acorda si mai multa incredere celor care investesc in Romania pe termen mediu si lung si creeaza locuri de munca, mentionand ca PSD, care este un partid de stanga, sustine "o masura foarte buna de relaxare fiscala".

Opozitia a criticat putin masura

Reprezentantii grupurilor parlamentare au sustinut acest proiect, deputatii PDL si PNL crititand, totusi, ca aceasta masura de reducere a CAS nu este luata mai devreme, de la 1 august.

Deputatul democrat-liberal Gheorghe Ialomitianu a spus ca PDL sustine aceasta masura si ca are depus in Parlament inca din 2013 un proiect similar. "Totusi, PDL are retineri, pentru ca legea este construita fara sa se asigure predictibilitate, fiind conditionata de incadrarea in deficitul bugetar", a spus Ialomitianu, care a adaugat ca incasarile la buget sunt proaste si aceasta masura s-ar putea anula.

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a spus ca aceasta masura a fost initiata in USL de catre PNL si sustinuta de PSD, iar "USL a murit pentru ca multe proiecte nu au fost facute la timp", dovada data de 1 octombrie cand este propusa aplicarea.

Nicolaescu a spus ca aplicarea reducerii CAS trebuie facuta de la 1 august, dar plenul a respins aceasta propunere.

Deputatul PSD Marian Neacsu a aratat ca PDL a avut o initiativa similara in 2013, dar intrebarea este de ce nu a fost pusa in practica in 2010, cand PDL a fost la putere. "Pentru ca in 2010 era recesiune", a raspuns Ialomitianu.

Victor Ponta a spus, la randul sau, ca toata lumea are dreptate ca PDL a venit cu un pachet de relaxare fiscala si ca era recesiune cand PDL era la guvernare. "Banuiesc ca de cate ori PDL este la guvernare o sa fie recesiune. Important este sa-i tinem cat mai departe", a replicat Ponta.

Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui proiect de lege.

Guvernul a aprobat in luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Numarul actual al salariatilor din Romania este de aproximativ 4,6 milioane.

Quarterly Report - Editia 4

AOC lansează monitorul Q27B3CF2, ideal pentru birou și munca de acasă. La ce preț este oferit
AOC lansează monitorul Q27B3CF2, ideal pentru birou și munca de acasă. La ce preț este oferit
AOC, un brand specializat în producția de display-uri, a prezentat noul monitor Q27B3CF2, proiectat pentru utilizarea acestuia atât acasă, cât și la birou. Monitorul dispune de un ecran de...
Apple rezolvă problema fotografiilor șterse și reapărute după actualizarea la iOS 17.5
Apple rezolvă problema fotografiilor șterse și reapărute după actualizarea la iOS 17.5
Recent, mai mulți utilizatori de iPhone au raportat o situație neobișnuită după actualizarea la iOS 17.5: fotografii șterse chiar și cu ani în urmă au reapărut în Galerie. Problema a...
#reducere CAS Camera Deputatilor, #reducere CAS deputati , #contributii