Ziare.com

Reducerea CAS: Guvernul pune tunurile pe bogati si pe cei cu venituri externe

Luni, 16 Iunie 2014, ora 15:41

   

Reducerea CAS: Guvernul pune tunurile pe bogati si pe cei cu venituri externe
Impactul negativ generat asupra bugetului prin reducerea CAS, calculat la 4,8 miliarde de lei pe 2015, va fi acoperit de Guvern, printre altele, din sume atrase prin controale la persoane fizice cu venituri mari, dar si cu surse din strainatate si prin recuperarea debitelor cu noua Lege a insolventei.

Pentru a obtine mai multi bani la buget, Guvernul va relansa campania de notificare prin transmiterea de scrisori catre contribuabilii ce prezentau riscul de nedepunere a declaratiei de venit din strainatate, releva proiectul de lege pentru reducerea CAS.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, proiectul nu este pus in dezbatere publica.

Ponta trimite miercuri reducerea CAS in Parlament. De ce asteapta un vot in unanimitate

Alte surse pe care Guvernul le ia in calcul pentru a compensa, anul viitor, impactul negativ sunt:

- imbunatatirea sistemului de colectare a impozitelor si taxelor ce vizeaza recuperarea arieratelor fiscale inregistrate de contribuabilii mijlocii;

- prevenirea si combaterea muncii nedeclarate si/sau subdeclarate, in scopul sprijinirii concurentei loiale in mediul de afaceri si a protejarii angajatilor prin cresterea nivelului de securitate sociala;

- dezvoltarea analizei de risc generalizata la nivelul intregii activitati de administrare fiscala, in baza informatiilor de natura fiscala despre contribuabili;

- dezvoltarea aplicatiilor informatice in vederea efectuarii de analize ale rezultatelor actiunilor de inspectie fiscala, in scopul confirmarii criteriilor de risc si a furnizarii de informatii pentru analizele de risc viitoare;

De ce FMI nu vrea reducerea CAS cu 5% in acest an - Cinci motive probabile

- intarirea controlului vamal, continuarea simplificarii accesului contribuabilului la propriul dosar fiscal prin crearea posibilitatii de accesare a informatiilor privind propriile obligatii fiscale (S.M.S., e-mail) si a platii electronice a acestora (card, S.M.S.) catre Trezorerie;

- continuarea simplificarii declaratiilor fiscale precum si dezvoltarea declararii electronice;

- implementarea procedurilor si dezvoltarea unui sistem informatic pentru realizarea schimbului automat de informatii cu statele membre UE incepand cu anul 2015 in conformitate cu prevederile Directivei 2011/16/UE.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 5582 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pontax

- hollande de roumanie !
"Reducerea CAS: Guvernul pune tunurile pe bogati si pe cei cu venituri externe"

 

Un ciocoi la curtea baronilor !

Nu trece'o zi fara ca acest Ponta sa rateze o iesire pe sticla ca sa mai potoleasca norodul. De data asta zice, adica minte, ca va lua de la bogati si va imparti saracilor. Fraierii musca torpila, smecherii pregatesc noile taxe, pulimea o mai ia odata...a cata oara !

 

Daca impune multinationalelor sa-si plateasca taxele si...

...impozitele catre statul roman, face rost de bani negresit.

Acum la ANAF sunt sefi cei de la PSD asa ca nu ne

putem astepta decat la "protejarea de controale" a firmelor apropiate liderilor partidului de guvernamant!

doar vorbe

Cand o sa il aud pe ponta ca l-a controlat pe tender si i-a luat 30 mil impozit sau pe tiriac, sau pe niculae, sau pe becali ... atunci o sa il cred.
Pana atunci am insamotive suficiente sa nu cred ce spune.

Mare e gradina ...

Pai multinationalele sunt cele mai constiincioase la plata taxelor si impozitelor. Daca astea n-ar fi fost, ar fi fost vai si amar de buget! Ia cauta mai bine, ca abia acu' cateva zile a publicat INS-ul statistici cu marii contribuitori la buget. Numai multinationale, una si una: Dacia, OMV - Petrom, Mittal, Ford etc.
Tu nu auzi ca-i ia de gat pe covrigari si buticari, adica "contribuabilii mijlocii" si cei care au venituri din strainatate, adica "capsunarii" care trimit banii acasa. O sa-i taxeze la sange, pana le piere cheful de a mai trimite bani sau de a se mai intoarce vreodata.

Asa vrea sa dea el impresia...

De fapt el ne haiduceste pe noi, astia care am reusit sa scapam de saracie muncind pe-afara.
O sa o ia in barba rau de tot.
Va vedea ca subit se vor reduce intrarile de valuta in tara cu "capsunarii", va scadea uluitor consumul si constructiile de noi locuinte, vanzarile de masini noi samd, toate aducatoare de TVA la bugetu' tarii.
Banii nu trebuiesc tinuti neaparat in Romania toar'shu Ponta, si in loc sa faca bancile de la noi bani, vor lua spuma cele de pe te miri unde.
Vei avea surpriza sa le deranjezi si pe batranicile de la tara, votante traditionale ale PSD, pentru ca ele traiesc din banii adusi de copii de prin strainataturi.
Urmarim cu interes si incepem sa ne interesam de "patrii" noi ;)
Desi, inainte de asta ma voi intreba daca trebuie sa plec eu, sau ei!?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor