Sesiunea extraordinara pe reducerea CAS, amanata o saptamana

Luni, 18 August 2014, ora 15:24
2392 citiri
Sesiunea extraordinara pe reducerea CAS, amanata o saptamana

Senatul a amanat cu o saptamana sesiunea extraordinara pe tema reducerii CAS cu 5% de la 1 octombrie, a anuntat, luni, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu.

El a mentionat ca era aproape imposibil ca aceasta masura sa fie discutata, deoarece trebuia sa treaca mai intai pe la Comisia de Buget-Finante, care nu ar fi terminat analiza in timp util.

Senatul se reuneste luni pentru a dezbate legea privind reducerea CAS

"Este deja ora 14.00 si colegii din Opozitie au inteles lucrul asta (...) Luni (25 august - n.red.) la ora 14.00 vom avea Biroul permanent, iar la ora 16.00, plen", a precizat Sarbu, citat de Mediafax.

Ulterior, marti, pe 26 august, masura va fi dezbatuta si de Camera Deputatilor, informeaza Digi 24.

Blaga: Daca nu exista cvorum la Senat, inseamna ca Ponta nu doreste reducerea CAS

Senatul a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca se reuneste, luni, de la ora 16.00, in sesiune extraordinara, pentru a dezbate legea privind reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie, lege care a fost retrimisa pentru reexaminare de catre presedintele Traian Basescu.

Sesiunea a fost convocata de parlamentarii ACL care au cerut si convocarea Camerei Deputatilor pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS, astfel incat masura sa intre in vigoare de la 1 octombrie, asa cum a anuntat Guvernul ca doreste.

Presedintele Traian Basescu este de acord in principiu cu reducerea CAS, dar spune ca acum nu este sustenabila financiar. El a declarat, joi, ca "reducerea CAS nu face altceva decat sa accelereze intrarea in criza prin accentuarea masiva a deficitului la fondul pe pensii" si ca, in mod egal, PSD, PNL si PDL "ii mint pe romani pentru a le lua voturile".

Basescu, atac la Ponta, Blaga si Iohannis: Sunt iresponsabili si mincinosi. Reducerea CAS baga tara in criza

In schimb, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut vineri ca "exista toate premisele" ca legea privind reducerea CAS sa fie readoptata fara modificari de Parlament, "cu o majoritate covarsitoare", in sesiunea extraordinara.

Tariceanu: Exista premisele ca reducerea CAS sa fie adoptata saptamana viitoare

Daca nu va fi multumit de modificarile aduse legii, seful statului mai are o cale de atac: Curtea Constitutionala.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#reducere CAS amanare, #Senat reducere CAS, #reducere CAS , #contributii