Pambuccian propune cota unica de 4 la suta si TVA de 25 la suta

Joi, 10 Iunie 2010, ora 21:23
1804 citiri
Pambuccian propune cota unica de 4 la suta si TVA de 25 la suta
Foto: Arhiva

Deputatul Varujan Pambuccian a propus o serie de masuri alternative pentru reducerea cheltuielilor si stimularea cresterii economice, printre care se numara scaderea cotei unice de impozitare la 4 la suta si majorarea taxei pe valoare adaugata la 25 la suta.

"Azi, in majoritatea companiilor, banii se scot pe nashpa cu un cost de 8-10%. Daca se pune fiscul cu bocancii pe ele, solutia e simpla: ca si in cazul impozitului forfetar, isi muta rezidenta fiscala si platesc impozite altor state. Pentru ca statul sa poata incasa mai mult decat 0, ar trebui sa avem cota unica de 4%. Pentru ca incasarile la buget sa nu scada, TVA-ul ar trebui sa fie 25%", a explicat Varujan Pambuccianpe blog-ul sau.

Deputatul a adaugat ca un punct procentual in TVA duce la o scumpire de 0,8%, inseamna ca si preturile vor creste cu aproximativ 5 procente.

Insa, in cazul salariatilor, scaderea impozitului ar insemna, practic, o crestere a venitului real cu 11 la suta.

"Acest lucru ar putea fi generator de inflatie, dar suntem intr-o perioada de dezinflatie, in drum spre deflatie si in acest context este un lucru bun. El duce si la o usoara crestere a consumului, facand in acelasi timp locul de munca mult mai ieftin si deci mai stabil", a declarat Pambuccian.

In prezent, se fac simulari la ministerul Finantelor, pentru a se observa efectele acestor masuri, in urma discutiilor pe care le-a purtat cu ministrul Sebastian Vladescu si premierul Emil Boc, potrivit declaratiilor pe care deputatul le-a facut la Antena 3.

Alte masuri propuse de Pambuccian include renuntarea la ideea de stat social, adica retragerea completa a statului din activitati care au sens economic, prin vanzarea pachetelor de actiuni in cazul companiilor unde este actionar minoritar. De asemenea, companiile in care statul este actionar majoritar ar trebui privatizate.

In plus, moneda nationala ar trebui legata de o resursa limitata, cum ar fi aurul, pentru a controla mai bine masa monetara.

"Aparent, franeaza dezvoltarea, dar o face, in mod sigur, durabila. Ea deschide drumul spre moneda privata si ne pune la adapost fata de caderile monetare (in special fata de prabusirea zonei Euro)", a explicat deputatul.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#cota unica impozitare, #Varujan Pambuccian TVA , #cota unica