Patronatele, ingrijorate de cresterea cotei unice: Ar trimite in somaj peste 100.000 de angajati

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 18:05
2726 citiri
Patronatele, ingrijorate de cresterea cotei unice: Ar trimite in somaj peste 100.000 de angajati
Foto: Info Travel Romania

O eventuala crestere a cotei unice sau cota progresiva ar duce, cel putin in turism, fie la faliment, fie la evaziune fiscala generalizata, iar peste 100.000 de angajati ar intra in somaj, a declarat Dragos Raducan (foto), vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

"O crestere a cotei unice ar trimite in somaj peste 100.000 din cei 160.000 de angajati din turism. Din platitori de taxe la buget, acestia se vor transforma in asistati sociali", a spus Raducan.

Acesta crede ca majorarea cotei unice va duce fie la falimente in masa, fie la evaziune fiscala generalizata.

"Se incearca prin tot felul de inventii, care ar trebui brevetate la salonul de la Geneva, sa ne faca sa nu fim corecti. De ce aceste scenarii se fac prin birourile Ministerului Finantelor si nu pe teren? Ar trebui sa vina la noi si sa ne intrebe 'Cum facem sa aducem niste bani in plus la buget, dar sa nu va inchidem voua afacerile'", a mai spus oficialul federatiei.

Document Finante: Cota progresiva din 2016 de 15%, 25% si 35%. PSD spune ca e o minciuna

Cresc taxele? Ministrul pentru Buget: Nu demisionez daca totusi documentul exista

Agentia de presa Mediafax a publicat joi seara un document elaborat de Ministerul Finantelor Publice (MFP) - ministrul delegat pentru Buget, care cuprinde mai multe propuneri de ordin fiscal, printre care renuntarea la cota unica de 16%, incepand din 2016 si introducerea cotei progresive de impozitare a venitului, in trei trepte, de 15%, 25% si 35%.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Dragos Raducan crestere cota unica, #Guvern Ponta crestere cota unica, #impozit progresiv Ponta , #cota unica