Senatul a aprobat reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 12:31
9065 citiri
Senatul a aprobat reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%
Foto: Nicku

Plenul Senatului a adoptat marti o propunere legislativa a 22 de senatori PD-L prin care este modificat Codul Fiscal astfel incat cota de impozit pe venit va fi redusa de la 16% la 10% incepand cu 1 ianuarie 2011.

Camera Deputatilor este camera decizionala in ceea ce priveste aceasta propunere.

Propunerea legislativa a fost adoptata cu 45 de voturi pentru, 31 impotriva si opt abtineri, chiar daca nu a fost sustinuta de catre reprezentantul Guvernului la dezbaterile din Senat.

In cadrul dezbaterilor actul normativ a fost sustinut de senatorul PD-L Iulian Urban, iar pledoaria acestuia pentru adoptarea propunerii a fost salutata de catre parlamentarii liberali. De asemenea, propunerea a fost sustinuta de catre parlamentarii social-democrati, dar impotriva acesteia s-a exprimat liderul grupului PD-L, Cristian Radulescu, precum si liderul senatorilor independenti, Serban Mihailescu.

Proiectul a fost inregistrat la Senat in luna iunie, astfel incat in expunerea de motive se vorbeste atat despre taierea salariilor cu 25%, dar si a pensiilor cu 15%, ca motive pentru care cota unica trebuie redusa pentru impozitul pe venit.

Senatorii PD-L aduc in discutie si reducerile taxelor din Ungaria si Bulgaria, care ar "forta" Romania sa ia masuri asemanatoare. Principalul initiator, senatorul Iulian Urban anuntase inca din luna iunie necesitatea reducerii cotei unice in privinta impozitului pe venit, prezentandu-si pe blog proiectul.

UPDATE: Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, marti, la Senat, ca Guvernul nu sustine reducerea cotei unice in cazul impozitului pe venit de la 16 la 10%.

Ministrul si-a exprimat convingerea ca proiectul legislativ, initiat de colegii sai senatori PD-L, va fi respins de Camera Deputatilor, care este decizionala in acest caz.

El a subliniat ca Executivul a redactat strategia fiscal-bugetar si elaboreaza proiectul bugetului de stat pe 2011 pe baza veniturilor colectate din cota de 16%.

"Noi nu sustinem reducerea cotelor de impozit. Eu sunt convins ca aceasta initiativa legislativa va fi respinsa", a afirmat Ialomitianu, potrivit Agerpres.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#reducere cota unica, #senat cota impozitare, #reducere cota impozitare , #cota unica