Sondaj Ziare.com: Ce preferati: cota unica sau impozit progresiv?

Joi, 15 Iulie 2010, ora 18:37
7581 citiri
Sondaj Ziare.com: Ce preferati: cota unica sau impozit progresiv?

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, sustine ca se discuta despre reducerea cotei unice pentru a relansa economia, dar premierul Emil Boc il contrazice. Apoi Sebastian Vladescu spune ca vrea sa elimine de tot cota unica si e mustrat de seful din Guvern ca vorbeste fara mandat. Nu se stie ce se va intampla de fapt cu cota unica.

Liderii PD-L se contrazic intre ei pe tema cotei unice de impozitare. La cateva ore dupa ce Adriean Videanu a confirmat ca reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 10% este analizata in partid, Emil Boc a afirmat ca nu exista astfel de discutii si ca e vorba doar de "scenarita".

"Da. Este in analiza", a raspuns Videanu cand jurnalistii de la Gandul au intrebat daca PD-L analizeaza posibilitatea micsorarii cotei unice la 10 procente.

Videanu confirma discutiile despre scaderea cotei unice. Boc le infirma

Premierul si presedintele PD-L, Emil Boc, este de o alta parere. Intrebat despre existenta unei astfel de analize, el a negat chiar si existenta unor simple discutii in acest sens.

"Ce avem in vigoare aceea exista. In rest, altceva nu exista. Sa lasam partea asta de scenarita si de a lucra pe tot felul de lucruri, sa nu mai stie stanga ce face dreapta", a declarat premierul, intrebat fiind daca in BNP al PD-L s-a discutat si despre aceasta varianta.

La cateva zile dupa aceasta prima contradictie, ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a declarat, intr-un interviu dat unui cotidian de business, ca, dupa sase ani de cota unica, Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011 la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor.

Vladescu vrea sa scoata cota unica

"Romania are mare nevoie sa treaca la cote progresive de impozitare a tuturor veniturilor de la 1 ianuarie 2011, inclusiv a pensiilor, pentru functionarea in continuare a statului, iar bugetul pe 2011 va trebui construit pe un asemenea sistem", a declarat Vladescu.

Ministrul afirma ca lucreaza la un sistem de impozit pe venitul global, in trepte mici, cu deduceri pentru pensii si asigurari de sanatate private. El a precizat ca pentru incurajarea consumului va fi nevoie de reducerea TVA in 2011.

Imediat, premierul Emil Boc a anuntat ca ministrul Finantelor nu a avut mandat sa discute despre eliminarea cotei unice, iar aceste masuri nu vor fi luate fara o analiza a Guvernului.

Stolojan il critica pe Vladescu: Nu s-a discutat despre renuntarea la cota unica

"Vreau sa fiu foarte clar: ministrul Finantelor nu are niciun mandat pentru a dezbate public tema cotei unice sau a impunerii impozitarii progresive si va solicit sa mentineti acest mesaj clar al Guvernului", a spus Boc.

Nu stim ce se va intampla de fapt cu cota unica, daca va creste, va scadea sau va disparea. Ziare.com te invita la vot. Ce preferi: cota unica sau impozit progresiv?

Citeste si:
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Deputatul liberal Cristian Băcanu a transmis marți, 30 noiembrie, că eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cât timp PNL este la guvernare. Măsura ar încuraja munca la negru...
Marcel Ciolacu vrea schimbarea impozitării: ”Mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică. Toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?!”
Marcel Ciolacu vrea schimbarea impozitării: ”Mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică. Toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?!”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, 29 noiembrie, că partidele din coaliție vor discuta anul viitor din nou despre posibila renunțare la cota unică de impozitare, precizând că în...
Comentarii
AIUREA AIUREA
rank 5
DACA DORIM SA TRAIM CA IN GERMANIA, FRANTA, ANGLIA,ETC... SA PROCEDAM CA IN ACESTE TARI ! DECI< COTA PROGRESIVA !
ORD
rank 5