Sondaj Ziare.com: Ce preferati: cota unica sau impozit progresiv?

Joi, 15 Iulie 2010, ora 18:37
7853 citiri
Sondaj Ziare.com: Ce preferati: cota unica sau impozit progresiv?

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, sustine ca se discuta despre reducerea cotei unice pentru a relansa economia, dar premierul Emil Boc il contrazice. Apoi Sebastian Vladescu spune ca vrea sa elimine de tot cota unica si e mustrat de seful din Guvern ca vorbeste fara mandat. Nu se stie ce se va intampla de fapt cu cota unica.

Liderii PD-L se contrazic intre ei pe tema cotei unice de impozitare. La cateva ore dupa ce Adriean Videanu a confirmat ca reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 10% este analizata in partid, Emil Boc a afirmat ca nu exista astfel de discutii si ca e vorba doar de "scenarita".

"Da. Este in analiza", a raspuns Videanu cand jurnalistii de la Gandul au intrebat daca PD-L analizeaza posibilitatea micsorarii cotei unice la 10 procente.

Videanu confirma discutiile despre scaderea cotei unice. Boc le infirma

Premierul si presedintele PD-L, Emil Boc, este de o alta parere. Intrebat despre existenta unei astfel de analize, el a negat chiar si existenta unor simple discutii in acest sens.

"Ce avem in vigoare aceea exista. In rest, altceva nu exista. Sa lasam partea asta de scenarita si de a lucra pe tot felul de lucruri, sa nu mai stie stanga ce face dreapta", a declarat premierul, intrebat fiind daca in BNP al PD-L s-a discutat si despre aceasta varianta.

La cateva zile dupa aceasta prima contradictie, ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a declarat, intr-un interviu dat unui cotidian de business, ca, dupa sase ani de cota unica, Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011 la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor.

Vladescu vrea sa scoata cota unica

"Romania are mare nevoie sa treaca la cote progresive de impozitare a tuturor veniturilor de la 1 ianuarie 2011, inclusiv a pensiilor, pentru functionarea in continuare a statului, iar bugetul pe 2011 va trebui construit pe un asemenea sistem", a declarat Vladescu.

Ministrul afirma ca lucreaza la un sistem de impozit pe venitul global, in trepte mici, cu deduceri pentru pensii si asigurari de sanatate private. El a precizat ca pentru incurajarea consumului va fi nevoie de reducerea TVA in 2011.

Imediat, premierul Emil Boc a anuntat ca ministrul Finantelor nu a avut mandat sa discute despre eliminarea cotei unice, iar aceste masuri nu vor fi luate fara o analiza a Guvernului.

Stolojan il critica pe Vladescu: Nu s-a discutat despre renuntarea la cota unica

"Vreau sa fiu foarte clar: ministrul Finantelor nu are niciun mandat pentru a dezbate public tema cotei unice sau a impunerii impozitarii progresive si va solicit sa mentineti acest mesaj clar al Guvernului", a spus Boc.

Nu stim ce se va intampla de fapt cu cota unica, daca va creste, va scadea sau va disparea. Ziare.com te invita la vot. Ce preferi: cota unica sau impozit progresiv?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#cota unica, #impozit progresiv , #cota unica
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
DACA DORIM SA TRAIM CA IN GERMANIA, FRANTA, ANGLIA,ETC... SA PROCEDAM CA IN ACESTE TARI ! DECI< COTA PROGRESIVA !