Videanu arunca problema cotei unice in curtea lui Vladescu

Joi, 08 Iulie 2010, ora 13:52
2024 citiri
Videanu arunca problema cotei unice in curtea lui Vladescu
Foto: Arhiva

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, infirma posibilitatea scaderii cotei unice de la 16% la 10%, desi anterior declarase ca discutii pe aceasta tema au fost purtate in sedinta de luni a Biroului Permanent al PD-L.

Potrivit acestuia, singurul care poate face o declaratie oficiala cu privire la o astfel de modificare este ministrul de Finante, Sebastian Vladescu.

"Ministerul Economiei nu are nicio legatura cu politica fiscala. N-am declarat niciodata oficial ca cota unica ar putea sa scada sau de vreo alta masura de politica fiscala. Nu este in resortul ministerului pe care il conduc.

O astfel de discutie nu se poate face serios decat pe baza unor simulari si evaluari pe care doar Ministerul de Finante le poate face. Nu am facut niciun fel de declaratie oficiala si nu s-a discutat in Biroul Permanent al PD-L pe aceasta tema", a declarat ministrul Economiei, la Realitatea TV.

Videanu a precizat ca doar Ministerul de Finante, in baza unor viitoare negocieri cu FMI, ar putea sa decida o eventuala reducere.

"Ministerul Finantelor, si in perspectiva viitoarelor negocieri cu FMI, face tot felul de analize. Un pct de vedere oficial obtineti de la Ministerul de Finante sau premier. Eu nu am participat la discutii legate de politica fiscala.

Din punctul meu de vedere, sansa pe care Romania pe care trebuie sa o aiba este a relansarii cresterii economice. Ministerul de Finanate va poate spune despre aceste masuri, noi putem discuta legat de politica energetica sau industriala", a conchis Videanu.

Videanu confirma discutiile despre scaderea cotei unice. Boc le infirma

Anterior, ministrul Economiei confirmase pentru ziarul Gandul ca PD-L analizeaza posibilitatea micsorarii cotei unice la 10 procente. "Da. Este in analiza", a raspuns Videanu.

Premierul si presedintele PD-L, Emil Boc, este de o alta parere. Intrebat despre existenta unei astfel de analize, el a negat chiar si existenta unor simple discutii in acest sens.

"Ce avem in vigoare aceea exista. In rest, altceva nu exista. Sa lasam partea asta de scenarita si de a lucra pe tot felul de lucruri, sa nu mai stie stanga ce face dreapta", a declarat premierul, intrebat fiind daca in BNP al PD-L s-a discutat si despre aceasta varianta.

Potrivit unor surse, in cadrul sedintei de luni a Biroului Permanent National al PD-L, liderii partidului au discutat despre posibilitatea micsorarii cotei unice de la 16% la 10%, concluzia fiind ca se va face o analiza in Guvern pentru a stabili oportunitatea acestei masuri.

Citește și:
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că va construi în sector un nou spital, cu o investiție de 160 de milioane de euro. Totuși, a simțit nevoia să facă un comentariu deplasat,...
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Proiectele de legi ale Educației nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, motivul principal fiind că ministrul Educației Ligia Deca este încă în izolare, fiind bolnavă de...
#cota unica, #scadere cota unica, #Videanu cota unica , #cota unica