Videanu confirma discutiile despre scaderea cotei unice. Boc le infirma

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 22:15
2744 citiri
Videanu confirma discutiile despre scaderea cotei unice. Boc le infirma

Liderii PD-L se contrazic intre ei pe tema cotei unice de impozitare. La cateva ore dupa ce Adriean Videanu a confirmat ca reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 10% este analizata in partid, Emil Boc a afirmat ca nu exista astfel de discutii si ca e vorba doar de "scenarita".

"Da. Este in analiza", a raspuns Videanu cand jurnalistii de la Gandul au intrebat daca PD-L analizeaza posibilitatea micsorarii cotei unice la 10 procente.

Premierul si presedintele PD-L, Emil Boc, este de o alta parere. Intrebat despre existenta unei astfel de analize, el a negat chiar si existenta unor simple discutii in acest sens.

"Ce avem in vigoare aceea exista. In rest, altceva nu exista. Sa lasam partea asta de scenarita si de a lucra pe tot felul de lucruri, sa nu mai stie stanga ce face dreapta", a declarat premierul, intrebat fiind daca in BNP al PD-L s-a discutat si despre aceasta varianta.

Potrivit unor surse, in cadrul sedintei de luni a Biroului Permanent National al PD-L, liderii partidului au discutat despre posibilitatea micsorarii cotei unice de la 16% la 10%, concluzia fiind ca se va face o analiza in Guvern pentru a stabili oportunitatea acestei masuri.

Masura de reducere a cotei unice nu ar fi pe placul FMI, care a cerut majorarea TVA cu cinci puncte procentuale pana la 24% si cresterea cotei unice cu patru puncte procentuale, pana la 20%.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...