Guvernul a prelungit termenul: Persoanele fizice pot depune declaratia unica privind impozitul pe venit pana la 25 mai

Marti, 28 Ianuarie 2020, ora 21:32
20734 citiri
Guvernul a prelungit termenul: Persoanele fizice pot depune declaratia unica privind impozitul pe venit pana la 25 mai
Foto: site ANAF

Guvernul a decis marti prorogarea termenului pana la care contribuabilii persoane fizice trebuie sa depuna declaratia unica privind impozitul pe venit si contributii sociale de la 15 martie pana la 25 mai.

"S-a aprobat astazi prorogarea termenului pana la care contribuabilii persoane fizice trebuie sa isi indeplineasca obligatiile declarative si de plata a impozitului pe venit si ale contributiilor sociale, a formularului declaratie unica privind impozitul pe venit si contributii sociale datorate de persoane fizice, formularul 230.

Este vorba de prorogarea termenelor de la 15 martie 2020, asa cum este in prezent, pana la 25 mai 2020. Aceasta a fost o cerinta pe care am avut-o de la mai multe ONG- uri, pentru a se asigura ca toata lumea va depune formularele la timp", a spus ministrul de Finante, Florin Citu, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Citeste mai multe despre Nu uitati sa donati 3,5% din impozit catre ONG-uri!.

El a adaugat ca o alta modificare facuta marti de Guvern a fost la ordonanta 6/2019.

"Aici am stabilit un nou termen pentru depunerea intentiei de restructurare, respectiv in perioada 1 februarie - 31 martie 2020, am avut o prorogare a termenului de depunere a cererii de restructurare, respectiv 8 februarie - 31 iunie 20202 si am eliminat plafonul de 1 milion de lei, astfel incat aceasta masura de restructurare sa poata beneficia toata lumea, toti cei care aveau restante la 31 decembrie 2018 mai mici de 1 milion de lei si care nu au fost stinse pana la aceasta data", a mentionat ministrul de Finante.

Citu a afirmat ca a fost, de asemenea, modificat Codul de procedura fiscala in vederea simplificarii procedurilor de administrare a creantelor fiscale.

"S-a facut reglementarea instituirii si ridicarii popririi in mod electronic, astfel incat poprirea sa fie ridicata la indestularea sumei poprite, iar debitorului sa ii fie eliberate conturile cat mai repede. Este o masura pe care am anuntat-o, de care toata lumea in Romania avea nevoie. Stiti foarte bine pana acum cat de complicat era.

De fiecare cand se intampla acest lucru, cineva avea o problema, erau conturile poprite si apoi trebuia sa mergi la fiecare banca cu dovada ca ai facut plata catre ANAF. Acesta este un prim pas cu o solutie dezvoltata intern la Ministerul Finantelor Publice si ANAF, urmeaza o updatare a acestei solutii in perioada urmatoare cu sistemul bancar ca sa fie cat mai prietenoasa cu utilizatorii", a spus acesta.

Eveniment Quarterly Report

La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98 miliarde de lei, respectiv 2,34% din PIB aferent...
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
#declaratie unica termen depunere mai, #termen prorogat declaratie unica venit , #declaratie impozit