ANAF: Vom colabora cu institutiile statului si vom continua lupta cu evaziunea fiscala

Marti, 24 Iulie 2012, ora 17:18
2577 citiri
ANAF: Vom colabora cu institutiile statului si vom continua lupta cu evaziunea fiscala

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat, marti, ca va colabora cu institutiile abilitate ale statului si va continua activitatile de control si lupta cu grupurile evazioniste, actiunile facand parte parte dintr-un program de masuri, cu obiective clar definite, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

"Fata de evaziunea fiscala, pozitia noastra este ferma: nu vom accepta niciun derapaj de la respectarea legilor si vom continua sa ii identificam si sa combatem acest fenomen. Asa cum am mai declarat, ne luptam cu grupuri evazioniste puternice, cu capacitatea de a influenta decizii la nivelul administratiei fiscale.

In ceea ce priveste identificarea si sanctionarea functionarilor care sunt implicati in activitati nelegale, ANAF a infiintat Directia Generala de Integritate, organism cu competenta in prevenirea si combaterea oricarei forme de coruptie in randul functionarilor ANAF", a declarat presedintele Agentiei Nationala de Administrare Fiscala, Serban Pop.

Potrivit unei informari transmise marti de institutie, actiunile prezentate in mass-media fac parte dintr-un program de masuri, cu obiective clar definite, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

"Activitatile ANAF de combatere si de preventie a faptelor din sfera evaziunii fiscale reprezinta o intrare in normalitate, o dovada a respectarii legii si a procedurilor in materie de administrare fiscala. ANAF va continua procesul de identificare si de combatere a activitatilor care prejudiciaza procesul de colectare la bugetul de stat.

Parteneriatul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala cu organele de ancheta, precum DIICOT este unul solid si pe termen lung. In ultimele luni, ANAF a mai efectuat controale in diverse zone de activitate, in cooperare cu structurile MAI si DIICOT, ale caror rezultate au fost prezentate pe larg de mass-media", se mai spune in informare.

Senatorul PSD Cezar Magureanu, doi directori din ANAF si mai multi comisari ai Garzii Financiare si afaceristul Octavian Grecu, zis "Butoane" din Giurgiu, se afla printre persoanele suspectate de evaziune fiscala din grupul infractional organizat destructurat marti de politisti si procurori DIICOT.

Marti, procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul I.G.P.R. - D.C.C.O. si I.G.P.F., au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat cu legaturi transfrontaliere, specializat in obtinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derularii unor operatiuni de import sau achizitii / livrari intracomunitare de bunuri, neinregistrarea in documentele contabile a operatiunilor realizate si / sau inregistrarea de operatiuni nereale, in scopul obtinerii rambursarii ilegale de TVA.

In acest scop, sunt in curs de efectuare un numar de 256 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Giurgiu, Arges, Ilfov, Buzau, Gorj, Dolj, Timis, Bihor, Constanta si Valcea.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...