Boc vrea sa combata mai eficient evaziunea fiscala

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 14:57
1890 citiri
Boc vrea sa combata mai eficient evaziunea fiscala
Foto: Arhiva

Premierul Romaniei, Emil Boc, a cerut masuri mai eficiente pentru combaterea evaziunii fiscale, precum si intensificarea actiunilor de control.

Prim-ministrul a cerut ministrilor de Finante si de Interne sa prezinte un set de masuri si actiuni pentru combaterea evaziunii fiscale, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, premierul a solicitat intensificarea actiunilor de control realizate cu participarea de echipe mixte, formate din reprezentanti ai tuturor institutiilor implicate.

Ministrul Afacerilor si Internelor, Traian Igas, a declarat ca stoparea evaziunii fiscale este o prioritate si pentru cabinetul sau.

"Combaterea evaziunii fiscale a ramas obiectivul nostru si in 2012, la fel ca si in 2011, doar ca acum am fost mandatati sa analizam anumite goluri legislative si sa propunem solutii Guvernului, in urmatoarele doua saptamani", a mentionat acesta pentru NewsIn.

El a precizat ca reprezentantii MAI si MFP se vor intalni, marti, pentru a continua discutiile pe acest subiect. In opinia ministrului, "activitatea de combatere a evaziunii fiscale a fost mult imbunatatita in anul 2011, comparativ cu anul 2010", iar Guvernul isi propune sa continue in aceeasi linie.

Premierul a facut, miercuri, o declaratie asemanatoare, in cadrul sedintei de Guvern, mentionand ca va fi cu ochii pe ANAF si pe Finante in lupta cu evaziunea fiscala.

Si presedintele Traian Basescu a facut un apel despre acest subiect in luna mai a anului trecut.

"Trebuie intarite consistent masurile de combatere a evaziunii fiscale. Trebuie sa fac o apreciere. Se pare ca evaziunea fiscala a devenit un panaceu universal. Din analizele facute se stiu si domeniile principale in care evaziunea se face", afirma seful statului.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#evaziune fiscala, #combatere evaziune fiscala, #Emil Boc evaziune fiscala, #Traina Igas evaziune fiscala , #evaziune