Doi complici ai lui Bernard Madoff, arestati pentru implicarea in schema Ponzi

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 18:01
1578 citiri
Doi complici ai lui Bernard Madoff, arestati pentru implicarea in schema Ponzi
Foto: stocksonwallstreet.net

Doi fosti angajati de-ai lui Bernard Madoff au fost arestati, pentru ca au participat la schema Ponzi, cea mai mare frauda din istoria Wall Street-ului.

Annette Bongiorno, in varsta de 62 de ani, si Joann Crupi, de 49 de ani, au lucrat pentru Madoff timp de 40, respectiv 22 de ani. Procurorii le-au acuzat pe cele doua femei ca au efectuat tranzactii fictive, prin care si-au pagubit clientii, informeaza Reuters.

Potrivit anchetatorilor, Annette Bongiorno ar fi castigat mai mult de 14 milioane de dolari in perioada 1975-2008, iar Crupi ar fi castigat peste 2,7 milioane de dolari, doar in anul 2008.

Totodata, procurorii au subliniat ca, in cazul in care cele doua femei vor fi gasite vinovate, ele risca o pedeapsa cu inschisoarea de pana la 65 de ani.

Culisele afacerii Madoff

Bernard Madoff, in varsta de 71 de ani, a fost condamnat la 150 de ani de inchisoare de catre un judecator din New York, pedeapsa maxima solicitata pentru gigantica escrocherie de zeci de miliarde de dolari pe care a orchestrat-o.

Fostul guru al mediilor financiare, care a jonglat timp de 30 de ani cu miliarde de dolari incredintate de banci, oameni de afaceri si organizatii caritabile, a pledat vinovat pe 12 martie la 11 capete de acuzare, printre care frauda, incalcarea termenilor contractuali, spalare de bani si furt. El a evitat astfel un proces cu jurati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Bernard Madoff frauda, #Bernard Madoff schea Ponzi, #Bernard Madoff wall street, #Bernard Madoff anaati aresati , #evaziune