Evaziunea, eradicata cu GPS-uri pe TIR-urile cu legume si fructe care intra in tara

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 15:34
2287 citiri
Evaziunea, eradicata cu GPS-uri pe TIR-urile cu legume si fructe care intra in tara

Ministerul Finantelor Publice va implementa o serie de masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, printre care si montarea de dispozitive GPS pe TIR-urile cu legume si fructe care intra in Romania din afara Uniunii Europene, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Eu am elaborat o nota pe care am vrut sa o prezint in sedinta de Guvern, insa am avut o discutie cu domnul viceprim-ministru Chitoiu, care mi-a spus ca deja intentioneaza sa vina cu un set de masuri de combatere a evaziunii fiscale printre care se numara si montarea GPS-urilor.

Nu vizam tirurile din Turcia, din Albania, mai stiu eu de unde. Vizam toate tirurile care intra in Romania din afara Uniunii Europene si care ar putea prezenta un risc pentru evaziunea fiscala", a spus Daniel Constantin in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit oficialului, nu Ministerul Agriculturii poate sa genereze o astfel de masura, acesta fiind de competenta structurilor de control, precum Garda Financiara sau ANAF.

Intrebat despre posibilul succes al unei asemenea masuri in conditiile in care o tentativa de a monta GPS pe tirurile care transportau grau nu s-a putut implementa pentru ca erau din domeniul privat, ministrul Agriculturii a spus ca este convins ca atata vreme cat exista intentie se poate gasi o formula.

Acesta a mai precizat ca evaziunea fiscala pe sectorul legume-fructe se ridica la sute de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#GPS camion legume, #evaziune fiscala legume fructe, #Constantin GPS camioane , #evaziune