O banca din Franta, acuzata ca isi ajuta clientii sa faca evaziune fiscala

Luni, 03 Iunie 2013, ora 10:13

   

O banca din Franta, acuzata ca isi ajuta clientii sa faca evaziune fiscala
O sucursala din Franta a bancii elvetiene UBS a fost pusa sub investigatie oficiala, angajatii sai fiind acuzati ca au ajutat unii clienti sa faca evaziune fiscala.

Decizia vine la un an dupa ce autoritatile au deschis ancheta, scrie New York Times.

Anchetatorii vor sa afle daca UBS Franta le-a oferit unor clienti bogati un tip de investitii conceput special pentru sustragerea de la plata taxelor.

Trei directori ai bancii sunt supusi deja anchetelor, mentioneaza sursa, adaugand ca a fost desemnat un administrator care analizeaza practicile UBS Franta.

Institutia se afla in vizor de mult timp, insa a reusit de-a lungul timpului sa incheie numeroase intelegeri, astfel ca multe cazuri nu au ajuns in instanta.

De exemplu, banca a fost de acord sa plateasca 780 milioane de dolari in 2009, pentru a incheia procesul deschis de autoritatile americane, care au descoperit ca UBS Franta ajuta clientii din Statele Unite sa ascunda din fondurile pe care le detineau acolo.

Acuzatiile vin in contextul in care ministrul francez al Bugetului, Jerome Cahuzac, a recunoscut ca avea un cont pe car l-a tinut secret in Elvetia.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1479 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor