Perchezitii pentru spalare de bani la Energy Holding UPDATE: Ce spune compania

Joi, 04 August 2016, ora 12:45
5541 citiri
Perchezitii pentru spalare de bani la Energy Holding UPDATE: Ce spune compania
Foto: Energy Holding

Politistii fac perchezitii, joi, la mai multe adrese din Bucuresti si judetul Ilfov, inclusiv la sediul companiei Energy Holding, intr-un dosar de evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare. Prejudiciul adus bugetului de stat este de jumatate de milion de euro.

Actiunea e coordonata de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei din Sectorul 1 al Capitalei.

Oamenii legii vor ridica documente financiar-contabile si inscrisuri de la sediul social al unor societati comerciale si de la domiciliile mai multor persoane suspectate in cauza.

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, printre firmele perchezitionate se numara si Energy Holding.

UPDATE 12:45: Reprezentantii companiei au transmis o reactie la perchezitiile facute de politisti.

"Lasam justitia sa isi faca datoria intrucat Energy Holding si-a platit intotdeauna datoriile si taxele catre stat pentru operatiunile desfasurate", au precizat reprezentantii Energy Holding la solicitarea News.ro.

Acestia au mai sustinut ca nu pot sa ofere si alte informatii, deoarece ancheta este in desfasurare.

Care sunt acuzatiile

Din cercetarile efectuate pana in prezent de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (PCAB), a rezultat faptul ca, in cursul anului 2009, intre doua societati comerciale au fost incheiate contracte de consultanta si vanzare-cumparare, avand ca obiect terenuri la preturi mult supraevaluate, astfel incat bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 500.000 de euro, reprezentand neplata impozitului pe profit si a taxei pe valoare adaugata.

In dosar sunt cercetate 2 persoane fizice si 2 firme pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare.

Au fost emise mandate de aducere pe numele suspectilor.

In plus, procurorii au pus sechestru pe 14 imobile ale suspectilor - terenuri si constructii.

Energy Holding era unul dintre "baietii destepti" care primea energie ieftina de la Hidroelectrica. Insa dupa denuntarea acestor practici, compania a avut parte de un declin, astfel ca in 2014 cifra de afaceri a scazut la 46 de milioane de euro, fata de maximul de 320 milioane euro atins in perioada 2007-2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#perchezitii Energy Holding, #dosar evaziune Energy Holding, #acuzatii evaziune Energy Holding , #evaziune