Peste 120 de infractiuni economice, depistate de politisti intr-o saptamana

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 13:09
812 citiri
Peste 120 de infractiuni economice, depistate de politisti intr-o saptamana

Politistii de la investigarea fraudelor au depistate 123 de infractiuni in domneniul economic, intr-o singura saptamana.

Cele mai dese infractiuni sunt cele de evaziune fiscala (52), fals in inscrisuri (20) si inselaciunile in relatiile comerciale (8), insa s-au depistat si infractiuni la legea privind codul vamal, de abuz in serviciu, fapte de coruptie, infractiuni prevazute de Codul penal sau legile special sau de delapidare, informeaza Politia Romana, intr-un comunicat remis Ziare.com.

32 de persoane sunt cercetate in 21 dosare complexe, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate.

In Suceava, un barbat s-a ales cu dosar penal dupa ce a omis in evidentele contabile operatiunile efectuate de firma sa in 2008 si 2009, de livrari de materiale de constructie. Barbatul s-a sustras de la plata unui impozit pe profit de peste 100.000 de lei si a TVA de peste 130.000 de lei.

La Bistrita-Nasaud, un alt patron de firma, de data aceasta o femeie, a intocmit facturi false si avize de insotire a marfii pentru o instalatie de climetizare, doua frigidere si alte bunuri, care de fapt au fost achizitionate fictiv. Firma a dedus nelegal TVA de 36.100 lei.

In Botosani, un alt administrator de firma a intocmit acte false pentru unele bilete de calatorie decontate de la bugetul de stat cu aproape 1 milion de lei noi, din care pana acum a incasat 335.000 de lei, cand de fapt biletele nu au fost folosite.

Politistii din Arges au constatat ca zeci de persoane au vandut tigari si alcool fara acte legale, prejudiciul adus statullui fiind de aproape 4.723.000 de lei.

In acest caz, pentru 15 suspecti a fost pusa in miscare actiunea penala iar Tribunalul Arges a dispus arestarea preventiva a acestora pentru 29 zile. Pentru alti trei suspecti, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges a dispus ca cercetarile sa fie continuate cu acestia in stare de libertate.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#infractiuni economice, #evaziune fiscala , #evaziune