Prima tara din lume care ia masuri pentru eliminarea banilor cash

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 23:45

   

Prima tara din lume care ia masuri pentru eliminarea banilor cash
Guvernul israelian incearca sa gaseasca modalitati prin care sa reduca utilizarea banilor cash pentru plati, in scopul combaterii evaziunii fiscale.

Astfel, executivul a dispus formarea unui comitet care trebuie sa prezinte intr-un termen de 90 de zile recomandarile in acest sens.

"Se estimeaza ca miliarde de shekeli (sute de milioane de euro) din economia Israelului nu sunt taxate. Comitetul va gasi solutii inovatoare si logice pentru corectarea situatiei si va propune un plan spre aprobarea guvernului", a spus Harel Locker, seful cabinetului prim-ministrului, potrivit editiei in limba engleza a publicatiei israeliene Haaretz.

Intentia autoritatilor israeliene a fost intampinata insa cu numeroase critici. In special prin intermediul retelelor de socializare, multi au avertizat ca aceasta este o modalitate prin care guvernul urmareste sa asigure o monitorizare mai atenta a afacerilor si activitatilor financiare. Altii au atras atentia ca sunt vanati micii evazionisti si nu cei care produc pagube cu adevarat importante.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Conform bancii centrale a Israelului, populatia se indreapta treptat catre tranzactiile electronice, insa acest proces trebuie monitorizat pentru a se asigura ca se desfasoara in mod corect. Este important in aceasta etapa sa se incurajeze utilizarea cardurilor de debit prin eliminarea comisioanelor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de7452 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Maramu1976
rank 3
Mda!
Regulile se fac pentru a se rupe, iar legile pentru a nu se respecta! Intotdeauna se vor face legi cu portite de scapare pentru politicieni ce incalca legea...., praf in ochii!!!
Comentariu inadecvat
Conu_Alecu
rank 5
am uitat o cratima mai sus,... o pun acum
-
Rafalle
rank 5
Ctalin & Lenin&David
"Valoare monedei covietice este data nu de rezervele de aur ale imperialistilor ci de produsele realizate de munca poporului nostru maretz." Nu stiu cum se face dar tatucu' a nimerit-o! Pina si Ctalin a inteles ca moneda are ..sens fiind o banala marfa. Un instrument al puterii, convenabil. Interesant este ca lenin si politburo s-a straduit sa desfiinteze moneda, au dat si legi. Nu stiu cum se face ca in acelasi timp tipareau bani , alimentand o inflatie ...revolutionara. Solutia chiar nu a mers, oamenii se intorsesera in epoca de piatra, foloseau ca moneda sarea. Acum ce se intampla acolo cu shekelii nu mie clar, probabil e o masura antiterorista. Cert este ca eliminarea unei marfi duce la inlocuirea ei.Euro dolari, dirhami, lire. Pot adauga si o anexa legii, se pot inspira din Codul Uman RSR: Detinerea de valuta. Eu zic sa o trimitem pe expertul in domeniu: Paula Iacob.
Nonpolitikon
rank 5
Conform dictonului: "Eu i-am făcut, eu îi omor!"
P.S. Adevărul e că nici ei (cum se crede de către vulg), nici antecesorii Turcilor (cum se predă prin universitătile Europene) n-au inventat banii, ci, se pare că antecesorii Chinezilor, ei avand primele monede cunoscute cu un mileniu inaintea celei Europene!
MacGigi
rank 5
Nu se mai spune "bani cash" ci numai "bani cacher"!
Storsi pana la ultima picatura, exact ca mieii sacrificati, cu gatul taiat... Nici nu este o practica barbara, este doar una religioasa!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor